Bergen får svømme-EM i 2010

— Er 50-metersbassenget ferdig i tide, blir Bergen arrangør av kortbane-EM i 2010. Det skal jeg sørge for, sier Sven Egil Folvik, generalsekretær i Det europeiske svømmeforbundet (LEN).

Publisert Publisert
  • Ove Jacobsen
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Østlendingen Sven Egil Folvik har vært generalsekretær i LEN siden 1998, og er av mange regnet som den som har mest makt i europeisk svømming.

Tildeles neste år

— EM 2010 skal tildeles under styremøtet når neste års kortbane-EM holdes i Debrecen, Ungarn.

— Jeg skal sørge for at Bergen får mesterskapet. Men det forutsetter at all planlegging av det nye anlegget på Nygårdstangen er ferdig innen 2007, sier Folvik.

— Og 50-metersbassenget må stå klart i god tid innen desember 2010. Anlegget må være utprøvd. Det er for mye gambling å la et EM innviet et nytt konkurransebasseng, sier generalsekretæren.

For et EM er ikke en liten happening. Under årets kortbane-EM i Helsinki deltok 36 nasjoner med totalt rundt 1000 svømmere og ledere.

Byggestart 2008

Svømmepresident Per Rune Eknes lover at han skal henge på ryggen til bergenspolitikerne slik at det nye 50-metersbassenget står klart i tide slik at Bergen får mesterskapet.

— Allerede 19. desember skal jeg i møte med Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Kulturdepartementet og svømmekretsen. Vi forventer at vi får være delaktig i hele prosessen slik at vi slipper flere overraskelser, sier Eknes.

Spaden må stikkes i jorden på Nygårdstangen i 2008, helst før sommeren.

— Den første utfordringen blir å komme i gang med reguleringsarbeidet. Og jeg er veldig skeptisk til at det eventuelt skal være en ny arkitektkonkurranse. Etter de opplysningene jeg sitter inne med er det helt unødvendig, og vil sinke prosessen unødvendig.

Så langt har Kulturdepartementet bevilge 30 millioner kroner til et nytt 50-metersbasseng. Eknes forventer at den bevilgningen økes betraktelig.

Et anlegg for hele Bergen

— Husk at dette ikke er et toppidrettsanlegg, men et anlegg for hele Bergens befolkning fra babysvømming til pensjonister. Aktivitet i vann er viktig på mange plan. Det gjelder svømmeopplæring av barn, behandling av skader, helseforebyggende og selvfølgelig som et fritidstilbud til hele Bergens befolkning.

— Kulturdepartementet (KUD) har bevilget 100 millioner kroner til Holmenkollen og 60-70 millioner til Ullevaal og Bislett. Dette er anlegg hvor man sitter passivt og ser på idrett.

— Et svømmeanlegg er ment å fysisk aktivisere dem som oppsøker det. På den bakgrunn mener jeg at KUD bør bevilge minst 50 millioner til anlegget på Nygårdstangen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Basseng på Nygårdstangen

  2. Nytt basseng-bråk

  3. - Bassenget skal til Nygårdstangen

  4. Sjokkert over svømmekutt

  5. Svømmeanlegget er budsjettvinneren

Foto: Emil Malmborg

  1. Arna