Hermstad topper MDG-liste

Nominasjonskomiteen vil ha Arild Hermstad på topp på stortingslisten til De Grønne i Hordaland, til tross for at han bor i Oslo.

Publisert Publisert

Arild Hermstad er nominasjonskomiteens favoritt, men kan bli utfordret i kampen om topplassen til MDG i Hordaland. Foto: Arkivfoto

  • Pål Andreas Mæland
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Dermed kan den profilerte lederen for miljøorganisasjonen Framtiden i våre hender bli stortingspolitiker, akkurat som hans kollega Lars Halbrekken i Naturvernforbundet, som stiller for SV i Sør-Trøndelag.

Nybakt medlem

Hermstad har bodd de siste 15 årene i Oslo, og har bare vært medlem i partiet siden februar. Innstillingen av ham på førsteplass i Hordaland er derfor kontroversiell blant enkelte.

Hermstad selv mener derimot at det var naturlig å stille i Hordaland.

– Jeg har et varmt hjerte for hjemfylket mitt, og masse familie der fortsatt. Dersom jeg blir kandidat, vil jeg tilbringe det meste av tiden min der, sa Hermstad til BT da hans kandidatur ble kjent i august.

Maktkamp

En av de kritiske var den gang Tom Sverre Tomren, partiets ene fylkestingsrepresentant. Senere trakk Tomren seg fra kampen om topplassen på stortingslisten, og viste til private årsaker og mangel på tid.

Les også

MDG: - Har Solberg glemt klimakrisen?

Tomren er nå innstilt på "æresplassen" på listen, nemlig sist.

Den andre fylkestingsrepresentanten, Natalia Golis, ønsket også å kjempe om førsteplassen. Nå er hun innstilt på 2. plass. Hvorvidt hun vil ta opp kampen på nominasjonsmøtet i november, vet hun ikke.

– Det har jeg ikke bestemt meg for ennå. Det er en ære å bli foreslått på andre, som del av et team med Arild. Han er fantastisk flink og vi utfyller hverandre. Men jeg synes alltid det er positivt med benkeforslag og et levende partidemokrati, sier Golis nå.

Knut Børgesen, kjent som leder av Folkeaksjonen mot bru over Bjørnafjorden, er innstilt på 3. plass. På femte plass finner vi et annet kjent navn, nemlig forfatter Øyvind Strømmen.

Nominasjonsmøtet i MDG skal avholdes 26. november.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Nesten alle vil fortsette på Stortinget

  2. Tom-Christer Nilsen får topplassering på Hordaland Høyres stortingsliste

  3. Setter ikke Sande på sikker plass

  1. Arild Hermstad
  2. Miljøpartiet De Grønne (MDG)
  3. Framtiden i våre hender
  4. Stortingsvalg