Klokken er kvart på tolv, og det står kø ned fire etasjer, over hele plassen foran Grieghallen og helt bort til Nygård skole. Man skulle kanskje tro at en popstjerne var på besøk, men den gang ei. Her er det i stedet blant annet kajakkfans, klatrefans og sykkelfans.

De skal alle besøke den årlige Fritt & vilt-messen i Bergen.

— Jeg skal ha drømmesykkelen min. Jeg vet ikke helt hvordan den ser ut, men den må være av god kvalitet, kul og ha mange gir, forteller Marcin Sadowski.

Økonomisk reising

Han har stått i kø siden klokken ti sammen med sin kone Magdalena Sadowska, og står aller først i den kilometer lange køen. Det polske ekteparet flyttet til Bergen for tre år siden, og har sett seg lei av dyre buss- og togbilletter. Nå vil de oppleve Hordaland på to hjul.

JAKTER PÅ SYKKEL: Magdalena Sadowska og hennes ektemann Marcin Sadowski ventet først i køen i to timer for å få tak i hver sin sykkel. Mens Sadowski fant sin drømmesykkel umiddelbart, ønsker Sadowska litt mer informasjon. - Vi har lyst å reise rundt i Hordaland på sykkel, for vi er veldig glad i friluftsliv, forteller de. Her sammen med salgssjef Raymond Martinsen.
Tor Høvik
BALANSEKUNST: David Lewis prøver å balansere på line. - Jeg liker hvordan hver minste bevegelse viser igjen i bevegelse i linen. Det er utfordrende og god hjernetrim, sier han. I bakgrunnen sitter Christian Schou. Han har solgt liner siden 2004.

— Det er så mange steder vi ikke har sett. Bakkene skremmer oss ikke. Vi er spreke og elsker å gå på tur, forteller Sadowski , mens han tripper utålmodig fremst i køen.

I løpet av helgen vil 30.000 mennesker hvalfarte disse messelokalene som kan ta imot 1000 personer i timen. Leverandører av sportsutstyr og klær selger sine egne produkter her, og dette tiltrekker seg årlig enorme mengder sportsinteresserte.

Forelskelse med første blikk

Klokken har bikket tolv. Med bærenett fra Ikea, lister i hendene og kalkulatorer klare, har køen begynt å minke idet folk slippes inn. Ekteparet Sadowski/Sadowska går direkte til tohjulingene. Og der står den, mellom terrengsykler og bysykler, drømmesykkelen!

— Denne er perfekt. Den er lett, har god demping og er stabil, sier Marcin Sadowski med stjerner i øynene. Sykkelen som snart blir hans, glinser i lyset av spotene i taket. Den er hvit med tjukk ramme, og treffer ham akkurat over livet. Hans frue nikker begeistret.

— Jeg elsker fargen. Kjøp den, sier hun.