Tiltales for å ha drept broren

24-åringen stakk storebroren sin i brystet med kniv så han døde. Nå tiltales han for forsettlig drap.

ÅSTEDET: En 27 år gammel mann døde etter å ha blitt knivstukket av sin tre år yngre bror i dette huset i Liakroken i Åsane, 21. september i fjor. ARKIVFOTO: ODD MEHUS
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Fredag formiddag orienterte advokat Per Magne Kristiansen sin klient om tiltalen.

— Den er identisk med siktelsen, og således er det ikke overraskende at han blir tiltalt for forsettlig drap, sier Kristiansen.

24-åringen, som sitter varetektsfengslet i Bergen fengsel, skal være fornøyd med at tiltalen kommer, og at rettssaken nærmer seg.

— Dette er en svært vond opplevelse, som han ønsker å legge bak seg, sier Kristiansen.

Har erkjent at han knivstakk

Det var natt til 21. september i fjor den 24 år gamle mannen stakk sin tre år eldre bror i brystregionen med kniv i en leilighet i Åsane. Broren døden av skadene etter kort tid, mens moren og kjæresten hans også var i rommet.

Les også

- Tilregnelig da han drepte storebroren

Tiltalte har erkjent å ha stukket broren, men har forklart at han ikke ønsket å drepe ham.I tre måneder frem til januar i år, var 24-åringen underlagt judisiell observasjon for å avklare om han er strafferettslig tilregnelig.

Etter at både psykiater, påtalemyndigheten og tiltaltes advokat ba om en tilleggserklæring for å avdekke ytterligere forhold rundt hans psyke, er konklusjonen at mannen kan straffes for å ha stukket broren med kniv.

— Ble mobbet før drapet

Kristiansen beskriver saken som en ufattelig tragedie, og forteller at klienten hans har det tungt i fengselet.

— Jeg opplever hans livshistorie som noe av det mest trasige jeg noensinne har vært borti, og jeg har holdt på en stund, sier Kristiansen.

Mannen har i avhør forklart at bakgrunnen for konflikten var at hanville ha sin tre år eldre bror og kjæresten ut av leiligheten han disponerte sammen med moren.

Han har også forklart athan ble mobbet og trakassert i dagene før drapet.

- Så kjæresten sank sammen

24-åringen skal i første rekke ha rettet sinnet mot brorens kjæreste. Politiet skal ha rykket ut til den samme adressen i tiden før drapet, etter å ha fått melding om husbråk.

- Det var hun som skapte den dårlige stemningen i huset, har han forklart i avhør om konflikten i forkant av knivstik­kingen.

Både avdødes mor og kjæreste var til stede i leiligheten da drapet skjedde.

— Vi skulle til å lukke soveromsdøren, da han stakk. Først en gang i hjertet, så en gang i skulderen. Jeg sto rett ved siden av, og så at kjæresten min sank sammen, sa kvinnen til BT noen uker etter drapet.

BT har ikke kommet i kontakt med politiadvokat Asbjørn Onarheim, som har hatt ansvar for saken for påtalemakten.

Publisert: