— Jeg fikk vite for en time siden at jeg skal gå i rødt. Det blir tidlig jul i år, spøker sykepleier Lene Eriksen, som jobber i de flunkende nye lokalene til Korttidsposten på Haukeland universitetssykehus.

Det var mange blide kolleger som torsdag feiret åpningen.

Lyse lokaler

— Vi føler oss veldig fine i rødt. Og så er det deilig å jobbe i slike lyse, fine lokaler, sier sykepleier Renate Utne, som sikret seg en selfie med kollegene fra den offisielle åpningen torsdag.

I første etasje i Sentralblokken på Haukeland er 750 kvadratmeter pusset opp i lyse og lekre farger. Tirsdag kveld klokken 22 slipper den første pasienten inn her, til den første delen av den nye Mottaksklinikken på Haukeland.

Hit kommer pasientene inn via Akuttmottaket, men Korttidsposten har bare plass til de med enkle og avklarte diagnoser. Det er ikke forventet at de skal ligge her i mer enn et døgn.

Sjeldent med rødt

Ideen til de røde kitlene hadde klinikkdirektør Anne Taule.

— Rød er jo akuttfargen, den som forbindes med det vi gjør på Mottaksklinikken, sier Taule.

Røde kitler er blitt brukt også ved Akershus universitetssykehus, men er ellers sjeldent på norske sykehus.

Under den offisielle åpningen torsdag vanket det godord fra mange. Ombyggingen inne i Sentralblokken har vært krevende og åpningen er utsatt to ganger.

100 i døgnet

— Dette er virkelig en merkedag. Inn til oss kommer det 100 alvorlig syke mennesker hvert døgn. Nå har vi fått et redskap som gjør at vi får det bedre til når de skal ha hjelp, sa administrerende direktør Stener Kvinnsland.

Korttidsposten skal ha 20 senger. Pasientene blir liggende på tre- og firesengsrom.

— Det er stas med så fine lokaler som dette. Dette er starten på noe nytt og fra i dag går vi i rødt, sier Taule.