Søviknes klar for rikspolitisk comeback

Valgt inn i Frps sentralstyre. Og nå drømmer Søviknes om å bli statsråd.

For tretten år siden var de begge nestledere i Fremskrittspartiet. I dag gratulerte partileder Siv Jensen Terje Søviknes med en plass i sentralstyret.
Terje Søviknes drøm om rikspolitisk comeback er omsider gått i oppfyllelse.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Tretten år etter at Terje Søviknes måtte trekke seg som nestleder i Fremskrittspartiet og fire år etter at han tapte kampen om en plass i sentralstyret, er osingen tilbake i rikspolitikken. Det ble klart da han uten motkandidat ble valgt inn i sentralstyret i Frp klokken 10.20 søndag.

— Det er en ydmyk 45-årig osing som står her i dag. For min del betyr dette at ringen er sluttet, sa Søviknes da han reklamerte for sitt eget kandidatur fra talerstolen.

Skal reise landet rundt

Søviknes forteller om et sterkt øyeblikk da han lørdag kveld fikk vite at det ikke var kommet motkandidat til en plass i sentralstyret. For fire år siden trodde de fleste at osingen skulle bli valgt inn i tilsvarende posisjon, men da ble bompengesaken brukt mot han. Bård Hoksrud utfordret, vant, og Søviknes etterlengtede rikspolitiske comeback lot vente på seg.

— Jeg er en veldig lettet mann. Dette er veldig emosjonelt for min del, sier Søviknes.

Valget betyr at Os-ordføreren blir en del av partites ledelse. Sentralstyret er Frps tredje høyeste organ etter landsmøtet og landsstyret. De møtes oftere enn de to andre organene, cirka en gang i måneden.

Søviknes er inne i sin fjerde periode som ordfører på Os. Han sier at han før sommeren vil avgjøre om det blir en ny periode. Selv om han ikke sier noe klart, lar han det skinne gjennom at 16 år er mye.

— Har du lyst å bli statsråd?

— Å sitte i en statsrådsposisjon og styre et departement er det ulitmate for en som er opptatt av politikk.

Har pakket kofferten

Terje Søviknes sier han fremover ønsker å reise rundt i landet, holde foredrag og drive organisasjonsbygging.

— Jeg er utrolig glad i dette partiet. Tusen takk for mye omsorg og omtanke gjennom mange år. Jeg har et eneste ønske, og det er å få lov til å bidra med å bygge dette partiet inn i fremtiden, sa han fra talerstolen.

Søviknes fortsatte deretter med å skryte av alt han og partiet har fått til på Os. Han viste til at partiet i løpet av de årene han har vært ordfører har gått fra å være en gjennomsnittlig vekstkommune til å være en av kommunene i landet der befolkningen vokser raskest.

— I fire perioder har vi jobber knallhardt på Os. Vi har satset på Frp-politikk fra dag en. Jeg håper det er dette arbeidet som ligger til grunn for valgkomiteens innstilling. Jeg gleder meg storveis til å utvikle dette partiet. Jeg gleder meg til å reise land og strand rundt og holde foredrag, sa Søviknes.

Publisert: