Endelig ferdig.

Stemningen på lærerrommet på Lynghaug skole i Fyllingsdalen i Bergen er lettet, både fordi streiken er over og fordi resultatet ser ut til å være godt.

— Dette har vært en viktig streik. Uten den hadde vi vært bundet til 37,5 timer på skolen. Det er godt å se at vi som har greie på yrket, er blitt hørt, sier lærer Anne Lise Brudeseth.

Mandag morgen holdt partene i lærerstreiken pressekonferanse for å annonsere at de er kommet til enighet, og at lærerstreiken er avblåst. I den nye arbeidstidsavtalen er spørsmålet om organisering av arbeidstid overlatt til de enkelte skolene. Blir det ikke enighet, skal tvisten inn til den enkelte kommune eller fylkeskommune. Blir det heller ikke der en løsning, gjelder forslaget med minst omfang av arbeidstid på skolen.

Tror på ja i uravstemning

Lærerne på Lynghaug har foreløpig ikke fått satt seg helt inn i avtalen, men regner med den vil bli godtatt i uravstemmingen.

— Sjansen for ja er mye større denne gangen enn i vår i alle fall, sier Tommy Jetmundsen.

Han tror imidlertid ikke det er siste gang lærerne må slåss for arbeidstiden sin.

— Jeg er nesten litt overrasket over at KS gikk såpass tilbake på sine krav, ut fra hva de har sagt. Dette vil nok bli et tilbakevendende tema, sier han.

Kollega Anders Heien er enig.

— Dette er mer et punktum for denne streiken enn en løsning på konflikten, mener han.

Full guff, ingen kos

I morgen kommer uansett elevene tilbake til skolen, og lærerne jobber nå på spreng for å bli klare. Lærerne ved Lynghaug har vært ute i streik siden 11. august og har derfor ikke hatt noe tid til å forberede fag, lage timeplaner og lignende.

Mens de har streiket, har skoleledelsen gjort alt det praktiske klart.

— Vi må bare ta det som det er og gjøre faglige forberedelser etter hvert. Nå blir det full guff for elevene fra første stund, ingen kos, sier Heien.

Han og kollega Jetmundsen tror det skal gå greit for elevene å ta igjen det tapte.

— Vi får konsentrere oss om de store linjene, og kutte litt i svingene. Så går det bra, sier Heien.

Klar til skolestart

Rektor Ivar Eiken tror elevene skal få lært det de trenger, selv om de er to uker på etterskudd.

Han sier han hadde vært klar for å ta imot elevene allerede i dag, men ventet til i morgen etter at det ble lagt sentrale føringer for at elevene skulle begynne først tirsdag.

— Det er OK for oss å ha én dag til planlegging, sier han.

Rektoren har ennå ikke detaljlest den nye avtalen, men tror situasjonen på Lynghaug vil bli omtrent som før.

— Vi har ordninger som fungerer. Nå vil jeg ta en ny prat med tillitsvalgt, og så får vi se om vi gjør noen endringer.