Plutselig slo den mot oss

Svein-Magne Tunli og kameraten Ole Selberg er lidenskapelig opptatt av vær. Fredag ble det nesten litt for mye.

Publisert Publisert

I STORMEN: Ole Selberg tok turen til Toftestallen i Øygarden fredag for å fotografere uværet. Foto: SVEIN-MAGNE TUNLI

I STORMEN: Ole Selberg tok turen til Toftestallen i Øygarden fredag for å fotografere uværet. Her er han på vei mot tryggere omgivelser.

Toftestallen i Øygarden er et av favorittstedene til de to fotoentusiastene når de skal dokumentere vær. Tidligere var det et bølgekraftverk der, men det ble knust av stormen i 1988.

Kanskje 15 meter

— Jeg har vært der mellom 20 og 30 ganger. Kun en gang tidligere har jeg opplevd mer uvær enn i dag, sier Tunli.

Han arbeider med tunnelbygging, mens Selberg er IT-mann. Fredag dro til Øygarden for å fotografere store bølger.

— Vi hadde stått der i kanskje et kvarter uten at det var kommet store bølger. Plutselig kom den og slo inn mot oss. Jeg er usikker på hvor stor den var, men den var i hvert fall ti meter, kanskje 15, sier Tunli.

- Vi hadde kontroll

Etter at begge hadde fått sine bilder, gikk de mot tryggere havn for å redde fotoutstyret. Vannet slo nemlig inn, men fotoapparatene er pakket i spesialplast.

- Det ser ikke helt ufarlig ut?

— Nei, men vi følte at vi hadde kontroll. Vi hadde tenkt å gå opp på fjellknausen lenger ut, men ombestemte oss. Det var for sterk vind, men vi blir jo våte, sier Tunli.

— Det er noen som ikke er forsiktige nok når de skal se på uværet. De tar for store sjanser. Står man på bergkanten lenge ute, risikerer man å bli tatt av vinden og feid på sjøen. Dessuten kan det komme en bølge som er større og kraftigere enn de andre. Plutselig blir man tatt. Det gjelder å være forsiktig, sier de to.

Fornøyd med lyset

Selberg sier han ikke var redd da bildet ble tatt.

— Vi hadde kontroll, men det er voldsomme krefter i sving. Lyden av uværet inne i viken gjorde det nesten umulig å høre hva vi sa, forteller han.

De to var svært fornøyde da de snakket med BT fredag ettermiddag.

— Nå skal vi hjem og behandle bildene. Det blir spennende for det ser ut som om lyset ble godt. Sollyset traff jo bølgen, sier Tunli.

Kuling og storm

Det er ikke første gang han og kameraten har vært ute i stormen.

— En gang kjørte jeg ens ærend til Kråkenes fyr. Uværet skulle være på sitt verste klokken 14.00. På grunn av stengte veier kom jeg dit først klokken 14.05. Men jeg fikk bildene, og de var verd turen, sier han.

Ifølge Vervarslinga på Vestlandet har det fredag blåst sterk kuling og liten storm. Til kvelden minker vinden noe. Lørdag meldes det liten kuling og frisk bris.

Publisert