– Vi har hatt en fin ferie, men slutten ble trasig

– Dette ble en bråstopp for den fine opplevelsen, sier Kenneth Gjelsvik. Norwegian-passasjerer fikk lang natt på flyplassen på Gran Canaria.

Publisert Publisert

– Vi har hatt en fin ferie, men slutten ble trasig, sier Kenneth Gjelsvik som sammen med sin kone Lisbeth Gjelsvik måtte tilbringe natten i avgangshallen.

Siste: Flyet fra Gran Canaria lander på Flesland klokker ca. 18.30.

Problemer med et radarsystem på flyplassen i Lisboa lørdag strupte flykapasiteten over portugisisk luftrom og skapte store forsinkelser. Noen av dem som ble rammet var 727 passasjerer på Norwegian-fly som skulle til Bergen, Ålesund og Haugesund fra Las Palmas.

To av passasjerene til Bergen er Lisbeth og Kenneth Gjelsvik. De to fikk en lang og ubekvem natt på flyplassen.

– Vi har hatt en kjempefin ferie, men dette ble en bråstopp, sier Kenneth Gjelsvik. Han mener informasjonen de reisende får er mangelfull.

Flyet skulle gått klokken 17.35 lørdag. Maskinen ble satt opp med ny avgang 8.10 søndag, men da BT snakket med Gjelsvik klokken 9.40 søndag morgen, var de ennå ikke gått om bord.

Ved ti-tiden fikk de ventende høre at det var tekniske problemer med flyet. Så endelig var det tid for avgang.

I følge Avinors nettside lander Norwegian fra Gran Canaria klokken 18.30 i Bergen, om lag 20 timer forsinket. Tidligere i dag var meldingen at flyet skulle lande 16.30.

Bomtur til Las Palmas

Lørdag kveld dro ekteparet Gjelsvik inn til Las Palmas for å finne et hotellrom. Der fortsatte uhellet. Mannen fremfor dem i køen fikk det siste rommet. På andre hotell var det heller ikke ledige rom å oppdrive.

– Karnevalet går mot slutten, vi tror det er grunnen til at hotellene er så fulle, sier Gjelsvik.

Ekteparet tok drosje tilbake til flyplassen, bare for å oppdage at sikkerhetsslusene var stengt for natten. Da måtte de henslepe timene i den store ventehallen utenfor.

– Vi beklager!

Søndag morgen sier presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian at radarproblemet er løst:

– Men vi regner med en del følgeforsinkelser utover søndag, sier hun og legger til at selskapet beklager ulempen.

Les også

Trøbbel med flyet? Nå har de gjort det «mye enklere» å klage

Siden så mange fly ble stående i ro lørdag, har Norwegian kansellert noen avganger søndag. Blant annet er en tur-retur flyging mellom Stockholm og Bergen avlyst. Det samme ble Oslo-flyet fra Bergen klokken 7.30.

Holmbergh Jacobsson oppfordrer de reisende å følge med på Norwegians nettsider. Der fins en oversikt som viser om flyet i rute.

– Den nettsiden blir løpende oppdatert, sier presseansvarlig Jacobsson.

Rett på kompensasjon

Passasjerer har rett på kompensasjon når fly er forsinket. Hotellutgifter blir dekket og matpenger betalt.

– De som er rammet av forsinkelsene, må sende inn krav, så behandler vi henvendelsene i tur og orden, sier Jacobsson.

Norwegian sender sms til passasjerene når det er forsinkelser. Passasjerer BT har snakket med sier de fikk en sms i går kveld, men har siden ikke hørt noe.

VG skrev lørdag at nesten 300 passasjerer som skulle reise med SAS til Ålesund og Arlanda også satt fast på Gran Canaria.

På SAS-nettsider står det ikke noe om forsinkelser for selskapets fly ut fra Las Palmas lørdag.

Publisert