Til helgen kommer snøen – i alle fall til fjells

– Har du lagt vinterferien til fjells, er det stor sannsynlighet for at du søndag våkner til nysnø, sier meteorologene.

Publisert:

LOV Å HÅPE: Meteorologene er enige om at det er store sjanser for snø i fjellene fra lørdag kveld. Her leker Radiostasjonen naturbarnehage i snøen i januar. Fra venstre foran: Oskar (4) og lillebror Amund (3). Bak fra venstre Nicholas (5), Lars August (5) og Sune (5). Foto: Rune Sævig

– Tirsdag kveld kom det et veldig lavtrykk inn over Sør- og Vestlandet og har med seg store mengder regn. I dag vil dette gå over til bygevær, men det håp om fint vær mellom «slagene», sier Storm-meteorolog Lillian Bergheim.

I løpet av onsdag skal regnværet passere og meteorologen lover bedre vær både torsdag, fredag og lørdag.

– Det ser faktisk ut som vi får mye sol og kalde temperaturer. Været er ganske likt det fantastiske været vi hadde for noen uker siden, sier Bergheim.

Lørdag kommer snøen

Mens Sogn og Fjordane har vinterferie denne uken, starter Hordaland skoleferien fredag.

– I indre strøk på Vestlandet, og i nordlige strøk av Sogn og Fjordane, kan de oppleve snø allerede i kveld og i morgen tidlig. Men fra onsdag er det stort sett oppholdsvær langs hele kysten, sier Storm-meteorolog Bergheim.

FJORÅRETS VINTER: Det har vært en snøfattig vinter stort sett over hele landet. – Nå er det faktisk lov å håpe på snø, sier StormGeo-meteorolog Lillian Bergheim. Bildet er fra Voss og vinterferien i 2016. Foto: Rune Sævig

Nedbøren kommer først sent på lørdag. De som har lagt ferien til fjells har gode sjanser for å våkne opp til nysnø søndag morgen.

– Selv om temperaturene langs kysten blir noe mildere i helgen, er det store muligheter for at nedbøren legger seg som snø i fjellet, sier Bergheim.

– Lurt å komme seg av gårde fredag

Frode Hassel, meteorolog ved Meteorologisk institutt, oppfordrer hordalendingene til å starte ferien så snart fredagens arbeidsdag er over.

– Lørdag ser ut til å bli den beste dagen – før det på kvelden og natt til søndag blir regn og snø, sier Hassel.

– Det kan derfor være lurt å kjøre til fjells allerede fredag slik at man får nyte lørdagen til det fulle.

Meteorologisk institutt er enig med StormGeo i at det er gode muligheter for snø – stort sett på alle fjell.

– Natt til søndag er det store sjanser for snø i indre strøk. Søndag er det meldt bygevær, men vi skal slett ikke se bort fra at det blir til snø i fjellene, sier Hassel.

Les også

– Sjekk skredvarselet før du drar på tur

Fine forhold over fjellovergangene

I ytre strøk skal det både fredag og lørdag blåse opp mot frisk bris og stiv kuling, men vindretningen ser ikke ut til å treffe fjellovergangene.

Her kan du følge trafikken direkte.

– Sent lørdag kveld kan vinden øke noe når nedbøren komme skyllende innover Vestlandet, så jeg ville nok anbefale å legge utfarten til fredag, sier Hassel.

Han får støtte fra meteorolog Bergheim.

– Fredag ser ut til å bli en flott utfartsdag for ferielystne hordalendinger, sier hun.

Publisert: