Tilbake for Løv-Ham

Etter over to måneders skadeavbrekk er Knut Walde endelig frisk igjen. Søndag mot Sandnes Ulf kan han være tilbake på banen.

  • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

— Det er absolutt en lettelse å være tilbake. Det er aldri gøy å være skadet, sier Knut Walde.

27-åringen som er utlånt fra Brann til Løv-Ham denne sesongen, pådro seg en metatarsalskade - et benbrudd inne i foten - borte mot Haugesund 29. juni. Mandag spilte han 90 minutter for Løv-Ham 2 da Ny-Krohnborg ble gruset hele 12-1 i en 4. divisjonskamp.

— Det gikk greit i den kampen. Jeg føler jeg er på vei tilbake igjen. Kampformen er ikke topp, men foten kjennes bra, sier Walde.

Problemfri restitusjon

— Returen fra skade har gått slik vi hadde trodd, kanskje litt fortere. Jeg er veldig godt fornøyd med å være tilbake. Det er alltid en liten frykt for komplikasjoner etter en slik skade, sier Walde.

Midtstopperen var ubenyttet reserve da Løv-Ham spilte 0-0 mot Nybergsund Trysil søndag. Til helgen borte mot Sandnes Ulf er han klar til å starte - dersom Trond Amundsen vil det. Men kampen kommer litt tidlig, antyder treneren.

— Knut spilte nettopp sine første 90 minutter på lang tid. Han trenger mer tid til å bli kampklar, men han er med i vurderingen til søndag. Det er en veldig glede å ha Knut tilbake. Det betyr også at vi får en reell konkurranse på midtstopperplassen mellom tre spillere (Aleksander Solli og Kristian Vange). Men vi skal være tålmodige med Knut, han trenger nok litt tid på å komme tilbake til toppnivået sitt, sier Amundsen.

Uklar fremtid

Etter sesongen er låneperioden med Løv-Ham over for Walde. Hva som skjer da vet han ikke. Kontrakten med Brann løper ut 2009.

— Jeg skal snakke med Roald (Bruun-Hanssen, sportslig leder i Brann) senere i høst. Vi får se hvordan det blir, sier Walde.

Også trener Amundsens fremtid i Løv-Ham er usikker. Hans kontrakt med klubben går ut etter sesongen, og det meste tyder på at han venter på et bedre tilbud.

— Jeg har bedt om tid til å bestemme meg ut september og forholder meg til det. Jeg kommer nok til enighet med Løv-Ham om en ny kontrakt dersom vi ønsker det, men det er et par ting som må avklares først. Det kan hende jeg bestemmer meg før september er omme, sier Amundsen.

LETTET: Det er absolutt en lettelse å være tilbake. Det er aldri gøy å være skadet, sier Knut Walde, som kan være på banen i søndagens kamp mot Sandnes Ulf. ARKIVFOTO: MARTIN EILERTSEN

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Påbud om munnbind bare når man går og står? Her er 12 spørsmål og svar om reglene.

Forvirret av de nye koronareglene? Her svarer kommunen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet etterlyser vitner til ulykke

  2. Ferge på Mannheller-Fodnes legges til kai for desinfisering

  3. Telenorbygget solgt

  4. Kvinne skal ha fått halsen skåret over ved kirke i Nice

  5. Mann frifunnet for data­innbrudd hos Vegvesenet

  6. Nå gjelder påbudet om munnbind