- De er helt perfekte. Vi elsker dem!

Jentene på første rad ventet i timevis på boybandet The Main Level. For Vilde Lunde (13) ga ventingen full uttelling: en klem av idolet Sander Helmers-Olsen under konserten.

Publisert Publisert

VGlista009.jpg Foto: Jan M. Lillebø

HÅPEFULLE: Fra venstre: Sofie (10), Malin Helen (10), Ane (7), Thea (9) pg Rebecka fra Sotra har ventet en og en halv time. - Vi gledrer oss mest til Gabrielle, forteller de. Foto: Odd Nerbø

KOSER SEG: Bergitte og Øystein Hope fra Os har med alle tre jentene sine på konsert ikveld. Til venstre sitter Kristine på skuldrene til familiens gode venn, Asle Lægreid fra Odda. Ingrid sitter på pappas skuldre. Og eldstemann Karianne står med mamma. Foto: Odd Nerbø

TRØKK: God stemning i konsertområdet. Foto: Odd Nerbø

GOD HJELP: Emilie Starefoss Andresen (13) var på kom til Festplassen kl 09.00 idag tidlig. - Etter å ha ventet så mange timer fikk jeg veldig vondt i ryggen, forteller hun.Da var det godt å få hjelp av vaktleder Peter Øverlid i Røde kors.- Favorittene mine er The Main Level. Vennene mine står helt fremme så jeg tror at jeg snart klarer å gå inn igjen, sier Emilie Foto: Odd Nerbø

STAYSMAN: Dette er en av artistene som opptrer. Foto: Odd Nerbø

FØRSTE ARTIST: Marie Komissar på scenen. Foto: Odd Nerbø

POPULÆRT: Byparken er også full av folk. Foto: Odd Nerbø

Fra venstre: Johanna Østgulen Mortensen, Karoline Mellingen Karlsen, Andrea Bahus Heimtoft. Alle 15 år. Fra Os. Har vært på plass fra klokken 11. De drøier tiden med vri åtter. De gleder seg til Astrid S og Madcom. Foto: Helge Skodvin

Fra venstre: Maya Sophie Thilesen 13, Emma Sofie Møller Johansen 13, Emilie Terese Lundetrae 14 og Julie Sunde 14. De har kjørt med tog i ni timer fra Porsgrunn for å være med på showet. De var på plass på festplassen klokken 09 i dag. De gleder seg til The Main Level. Foto: Helge Skodvin

VG-lista begynner klokken 18 og varer til 20. Ventet ca 5000 unge. Det bergenske boybandet The Main Level er mest aktuelt for oss, men litt større navn som Madcon og Atrid S er også gøy. Fra v.: Gunhild Taule, Zander (1), Alice Taule. På bosspann Bernhard Grieg (8), Joachim TAule (14), Preben TAule (3) Foto: Jan M. Lillebø

VGlista002.jpg Foto: Jan M. Lillebø

VGlista021.jpg Foto: Jan M. Lillebø

VGlista029.jpg Foto: Jan M. Lillebø

VGlista033.jpg Foto: Jan M. Lillebø

VGlista037.jpg Foto: Jan M. Lillebø

VGlista049.jpg Foto: Jan M. Lillebø

VGlista0058.jpg Foto: Jan M. Lillebø

VGlista2021.jpg Foto: Jan M. Lillebø

VGlista004.jpg

VGlista00006.jpg

VGlista024.jpg

VGlista038.jpg

VGlista059.jpg

VGlista0061.jpg

VGlista066.jpg

FESTER: Kristine og Hanna, fra Norheimsund og Frida, og Hanna fra Øystese, har sikret seg plass i første rekke. - Det er kjempegøy, sier jentene. - Mest gleder vi oss til Astrid S. Bussen heimatt går 20.55. Foto: Odd Nerbø

  • Yngvild Gotaas Torvik
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Guttene fra Bergen var helt klart hovedgrunnen til at jentene hadde møtte opp og sikret seg plass på aller første rad under VG-lista topp 20 på Festplassen. Ventingen var helt klart verdt det, mente de.

— Spør du hvorfor vi liker dem? Hallo, de er jo helt perfekte, alle sammen, sier Tatiana Zucker på 13 år.

Hun og venninnene Emilie Gudvangen, Sarah Dalgård-Akhsas og Vilde Lunde har skrevet beskjeder og kjærlighetserklæringer til boyband-guttene på blå ballonger, som de har planer om å gi til idolene Laurent Kelmendi, Sander Helmers-Olsen eller Alexander Instøy.

— De er så snille og flinke, de er helt perfekte. Vi elsker dem, konstaterer Vilde (13) like før bandet entrer scenen.

Og ikke lenge etterpå går en drøm i oppfyllelse: 13-åringen på første rad får en klem av Sander Helmers-Olsen når han hoper ned til publikum.

- Helt rått

Noen av jentene på første rad gledet seg også til lofotværingen og popstjernen Sondre Justad skulle spille, som var første artist ut på scenen.

— Han er veldig god til å synge, og så er han ganske søt. Ganske, fniser én av dem blygt.

Bak scenen avslørte Justad at han også gledet seg stort til å opptre, men at et hint av nervøsitet vanligvis kommer krypende like før han går på scenen.

— Det er helt rått å spille for så mange. Men jeg skjønner jo godt at mange av de på første rad er mest opptatt av boybandet. Jeg vurderte selv å starte boyband en gang, men jeg la det på hyllen, humret artisten, som passende nok brukte ledig tid i Bergen på å kjøpe seg regnjakke.

- Blir aldri lei kicket

Regn ble det imidlertid ikke noe av under konserten på Festplassen. Mellom 9000 og 13.000 store og små publikummere koste seg i oppholdsvær, ifølge politiet.

Det setter hiphop-duen Madcon stor pris på. De er som veteraner å regne, når det kommer til VG-lista topp 20, og begynte i sin tid som dansere på scenen. Men selv om de har vært med i alle år, går de ikke lei, hevder Yosef Wolde-Mariam.

— Det går ikke an å bli lei når 5000, 10.000 eller 15.000 mennesker møter opp og står og hyler og danser og synger med, sier han.

- Bergenserne kan lage lyd

I kulissene bak scenen går også Daniel Kvammen fra Geilo, som skal opptre med sin visepop-hit "Du fortenar ein som meg". For han er hoppet stort fra å spille intimkonsert på Apollon platebar og for et par hundre på Kvarteret, til plutselig å spille for flere tusen bergensere.

— Det er ikke ofte en får gjøre noe som dette. Jeg gleder meg ekstra i dag, for bergensere kan det med å gi lyd fra seg, sier Kvammen før han går på scenen foran Festplassen som er fylt til randen.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. WHO: Nytt døgn med rekordhøyt smittetall

  2. Fotografens bilde vekker oppsikt. Slik forklarer han det.

  3. – Fergene er utryddingstruet. Reis mens du kan.

  4. Sjekk spillerbørsen: Brann-sliteren får ros

  5. Kun én ting irriterte Gilbert Koomson etter Branns 3-1-seier

  6. Lekkasjer, råteskader, mus og biller. Ole Bulls villa på Lysøen forfaller. – Noe må gjøres nå.