Tok privatfly til sjøsetting i Venezia

Skipsreder Torstein Hagen fraktet ordfører Trude Drevland (H) og hennes sønn i privat jetfly til sjøsettingen av «Viking Star». Han betalte også opphold på luksushotell.

PRIVATFLY: Dette private jetflyet kom til Flesland den 22. juni i fjor for å plukke opp ordfører Trude Drevland og frakte henne til Venezia. Med ombord var også sønnen hennes. Foto: Thorsten Pfau

  • Gerd Tjeldflåt
  • Lars Kvamme
  • Eystein Røssum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Bergensordfører Trude Drevland (H) var som kjent gudmor for cruiseskipet «Viking Star», som ble døpt i Vågen i Bergen på 17. mai i år.

Dåpen var ikke hennes første jobb som gudmor for skipet, hun var også tilstede under sjøsettingen av «Viking Star» i Venezia, 23. juni i fjor.

I ettermiddag har Drevland lagt ut en melding på sin Facebook-side der hun innrømmer at reder Torstein Hagen fraktet henne og hennes sønn i et privatfly til Venezia.

Dette flyet kom til Flesland 22. juni for å plukke dem opp.

Bodde gratis på luksushotell

BT vet og at Drevland og hennes sønn bodde på luksushotellet Hotel Danieli da de var i Venezia. Dette bekrefter Drevland, og sier at både hun og sønnen fikk oppholdet der sponset av rederiet.

Det ærverdige hotellet har adresse på langsiden av Markusplassen, og har dermed en av de absolutt beste plasseringene i hele Venezia. Det er slått sammen av tre venetianske palasser fra henholdsvis 1400-tallet, 1900-tallet og 2000-tallet. Ifølge hotellet selv er lysekronene håndlagde av Murano, teppene er eksklusive og de har pyntet hotellet med antikke møbler og malerier. Gullforgylte nøkler er også blant ingrediensene på hotellet.

GOD BELIGGENHET: Hotel Danieli ligger like ved Markusplassen og Dogepalasset i Venezia. Foto: Roar Christiansen

LOBBY: På dette hotellet overnattet ordfører Trude Drevland og sønnen hennes på reder Torstein Hagens regning. Foto: Roar Christiansen

De billigste rommene koster mellom 5000 kroner og 10.000 kroner natten, avhengig av når man bestiller. Derfra går prisen opp til mellom 40.000 og 50.000 natten. Hvilke av rommene Drevland og sønnen bodde på, vites ikke.

På takterrassen til hotellet finnes en restaurant med en av de beste utsiktene i Venezia. Her kan man nye maten med utsikt over absolutt hele kanalen, om enn til svært stive priser.

UTSIKTEN: Fra takterrassen på Hotel Danieli i Venezia har man utsikt over hele den store kanalen i byen. Foto: Roar Christiansen

Mange forpliktelser

Skipsdåpen har skapt mye diskusjon i Bergen, det samme har ordførerens rolle som gudmor.

BT skrev 15. mai om hvordan skipsreder Hagen sikret seg retten til å arrangere skipsdåpen på Vågen på selve nasjonaldagen. BA har i etterkant skrevet at Drevland fikk sponset tur med cruiseskipet fra Bergen til Oslo etter dåpen.

Også turen til Venezia var sponset av rederiet, og nå vedgår altså ordføreren at hun ble fraktet dit i et privatfly.

I meldingen på sin Facebook-side i dag skriver ordføreren at hun kjente lite til alle tradisjoner og forpliktelser som følger ved det å være gudmor.

«Det holder nemlig ikke bare å sende flasken mot skipssiden. Det er også tradisjon for å være med på skipets sjøsetting, på selve dåpen – og på jomfruturen. Ellers er det ikke slik det skal være.»

GUDMOREN: Ordfører Trude Drevland (H) sammen med skipsreder Torstein Hagen under sjøsettingen av «Viking Star» i Venezia i juni i fjor. Foto: Viking Cruises

— Visste ikke om privatflyet

Drevland skriver at hun lot rederiet ordne med det praktiske rundt reisen. At hun skulle fly en privatjet sier ordføreren at hun først ble klar over en dag før hun skulle dra.

«Da var det for sent med andre arrangementer for å komme frem dersom jeg skulle rekke å utføre oppgaven jeg hadde påtatt meg.»

Drevland skriver også at flyet ikke kom ens ærend for å hente henne og hennes sønn, men at det også skulle plukke opp andre familiemedlemmer fra skipsreder Hagens familie.

BT vet at flyet er eid av Viking Travels, og dermed tilknyttet rederiet Viking Cruises. Det kom fra Venezia til Flesland den 22. juni, og dro direkte tilbake like etter.

Skal føre opp reisen i gaveregister

Drevland har tidligere sagt at hun tok ut ferie de dagene hun var i Venezia for sjøsettingen. Dette gjentar hun i meldingen på Facebook:

«... jeg følte at denne delen av gudmoroppgaver ikke skulle «belaste» min jobb som ordfører».

På Facebook skriver Drevland videre at turen skal føres inn i ordførerens gaveregister en av de første dagene som kommer.

«Kjære venner, jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har handlet i den beste tro. Jeg har aldri forsøkt å karre til meg personlige fordeler, jeg har aldri ønsket å handle i strid med gjeldende lover og regler. Jeg har bare prøvd å gjøre det beste for byen min.»

Drevland takket nei til å ta imot noen gudmorgave under skipsdåpen. Da ba hun heller Hagen om å gi en gave til russenteret Trappen Motiveringssenter, og han ga 500.000 kroner.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Skoene til Christoffer (29) sto ikke i gangen. Han svarte ikke på mobilen. Foreldrene forsto at noe var galt.

Steve Elgåen (65) opplevde det verste en far kan oppleve. Christoffer, hans yngste sønn, forsvant, sannsynligvis i den…

Mest lest akkurat nå

  1. Folk strømmer til Vinmonopolet

  2. Feststemte bergensere i kø for å få alkohol: «Trekk tilbake!»

  3. Her er status på fjellovergangene

  4. Storutrykning da mann ble sett på isen på Smålungeren

  5. Fastlegen dro på jobb som vanlig. Så ble han smittet av en pasient.

  6. Skoene til Christoffer (29) sto ikke i gangen. Han svarte ikke på mobilen. Foreldrene forsto at noe var galt.