SISTE: Letingen etter den savnede 61-åringen på Voss fortsetter også i dag.

— Vi fortsetter søket utfra de opplysningene vi har. Mobiltelefonen til den savnede har slått inn på en basestasjon ved Hardangerfjorden. Vi vil jobbe videre med det sporet, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Hordaland politidistrikt.

- Det er ikke lenger en redningsaksjon. Nå søker vi etter en savnet person, legger han til.

Hordaland politidisktrikt fikk søndag kveld melding om at advokaten fra Åsane var savnet på Voss.

Ottesen ble meldt savnet av familien. I samråd med savnedes pårørende har politiet besluttet at savnede skal etterlyses i media med navn og bilde. Politiet uttalte tidligere mandag at det ikke var opplysninger i saken som tyder på at mannen har forsvunnet av egen, fri vilje.

Untitled-1.jpg
Politiet

Tirsdag sier Hellene til BT at det er ingen nye spor etter den savnede.

— Vi søker fremdeles i hele Voss. Vi ber alle om å se over eiendommene sine for å se om den savnede kan befinne seg der. Vi vil fortsette å søke til det blir mørkt, sier lensmannen.

Så langt har ingen av tipsene i saken ført til noe gjennombrudd.

Kan ha vært desorientert

Politiet opplyser at den savnede har en sykdom som tidligere har medført episoder med desorientering med tanke på tid og sted.

— Vi vet ikke om dette har skjedd denne gangen, men det medfører at han kan ha tatt en annen vei enn forventet, sier Hellene.

Lensmannen forteller at det derfor er ekstra viktig at folk sjekker vedskjul og lignende, når de ser over eiendommene sine.

— Han kan befinne seg på et sted som ikke nødvendigvis virker naturlig, og at han har forsøkt å finne le der, forklarer Hellene.

Søker vest for sentrum

Han legger til at politiet holder alle muligheter åpne, men at det fremdeles ikke er noe som tyder på at det foreligger noe kriminelt bak forsvinningen.

— Vi har ingen fast teori, men jobber likevel med at han har gått fra sentrum og i retning hytten sin på Bavallen som utgangspunkt, sier Hellene.

Området vest for sentrum, fra Gulfjordingen og opp til Bavalen, vil være utgangspunktet når søkene igjen starter for fullt tirsdag.

Sist sett i sentrum

61-åringen ble sist sett ved en kebabrestaurant på Vossevangen, ved 02.30-tiden natt til søndag. Siden har ingen sett ham. Bilen til den savnede står parkert utenfor hytten i Bavallen, ca. fem kilometer fra sentrum.

Letemannskaper søkte mandag gjennom hytteområdet og på Vossevangen, der han sist ble observert, samt langs veier fra sentrum til Bavallen.Den savnede er 179 centimeter høy, har brunt hår og brune øyne. Han var trolig iført dongeribukser og en rød skijakke da han sist ble observert.

61-åringens mobiltelefon har ikke vært i bruk siden natt til søndag. Opp mot 50 personer har vært involvert i letingen mandag.

— Håper de finner han

Selskapet hvor advokaten har jobbet siden 80-tallet, Deloitte AS, er godt orientert om situasjonen på Voss.

— Vi håper inderlig at Eivind kommer til rette, og vi alle tenker på hans nærmeste, som har det vanskelig nå, sier Frode Vik Jensen i Deloitte til BT.

Ifølge Jensen har de en god dialog med politiet. Selskapet ønsker foreløpig ikke å uttale seg ytterligere om situasjonen.

Sperret av hytte

Politiet, mannskap fra Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder deltok også mandag i søket i området Bavallen og naturlige veier ned til sentrum.

Søket foregikk da i området ved Vangen og Vangsvatnet. Mellom 30 og 40 personer deltok i leteaksjonen.

Politiet på Voss sperret også av mannens hytte i Bavallen.

Hellene sier tirsdag at det ikke er gjort funn ved hytten som medfører nye opplysninger i saken.

— Likevel har vi valgt å sperre av denne rent rutinemessig, sier lensmannen.

Ved tips eller observasjoner kan Hordaland politidistrikt nås på telefonnummer 02800 eller 55556300.

Man kan også kontakte politiet i Voss direkte på telefon 56528700.

LETEAKSJON: Turid Soldal fra Sivilforsvaret deltar i søket etter den savnede 61-åringen fra Bergen.
RUNE SÆVIG
OVERFLATESØK: Rolf Lid og Arne Totland leter etter den savnede 61-åringen i overflaten på Vangsvatnet. Mellom 30 og 40 personer deltar i leteaksjonen.
RUNE SÆVIG
SIST SETT HER: Ottesen ble sist sett ved utestedet Yazz i Voss sentrum natt til søndag klokken 0200.
RUNE SÆVIG