Mann i 40-årene omkom i sykkelulykke i Flåmsdalen

Dødsulykken skjedde lørdag ettermiddag.

Publisert Publisert

STEDET: Ulykken skal ha skjedd på veien nedenfor masten på bildet. Foto: Arne Hofseth

Politiet ble varslet kl. 16.26 om en syklist som hadde kjørt utfor en skrent i Flåmsdalen ved Geithusgrovi.

Det var Terje Magnussen i Vest politidistrikt som meldte om ulykken i en pressemelding, natt til søndag.

Den skjedde på veien mellom Myrdal og Flåm.

Mannen var ansatt i Aker Solutions.

– Det er med stor sorg vi kan bekrefte at en av de ansatte i Aker Solutions omkom lørdag i forbindelse med sykling i Flåm. Dette preger de ansatte i bedriften sterkt. Det viktigste nå er å ta vare på pårørende og de ansatte i selskapet, sier mediekontakt i Aker Solutions Ivar Simensen.

Hørte skrik

Mannen var sammen med kolleger på et arrangement da ulykken skjedde.

– Det var ingen vitner til ulykken, men en kollega som var foran avdøde hørte et skrik. Han stanset og tok seg tilbake. Da så han hva som hadde skjedd, sier Magne Knudsen, tjenestestedsleder i politiet i Sogn.

Han forteller at mannen i 40-årene kjørte utfor veien og havnet ned i en skråning der han ble funnet. Vitner har opplyst at han ble funnet 10–15 meter nedfor veien.

Ifølge Knudsen startet redningsarbeid kort tid etter utforkjøringen.

– Lege kom til, og han ble erklært død på stedet.

Det er ikke mistanke om noe kriminelt, men politiet har opprettet sak. Mannen skal obduseres, noe som ifølge Knudsen er rutinemessig.

Da BT var på stedet søndag, var politiets markeringer i veien synlig. De ledet mot en mindre stein med mose over. Nedenfor den var en skråning på 10–15 meter.

FLÅMSVEGEN: Ulykken skal ha skjedd på dette stedet. Foto: Arne Hofseth

– En tragisk hendelse

Politiet har varslet de pårørende. Ifølge NRK hadde mannen barn.

– Dette er en tragisk hendelse. Vi tenker på familien som er berørt og at de som var med i turfølget skal få best mulig oppfølging, sier ordfører i Aurland kommune Noralv Distad, søndag formiddag.

Turfølget som var med avdøde ble fulgt opp av kriseteamet i Aurland.

– De har fått en god oppfølging, sier Magne Knudsen.

Lørdag ble en annen syklist skadet da han falt på Raundalsvegen mellom Skiple og Reimegrend. Han deltok i forbindelse med arrangement i regi av Naf. Søndag er det ikke kjent hvordan det gikk med ham.

Krevende partier

Rundt 25.000 sykkelturister fra inn- og utland sykler Rallarvegen hvert år, ifølge haugastol.no. Mange syklister avslutter turen langs Rallarveien med turen ned til Flåm.

Deler av Rallarvegen er svært bratt og i stor grad usikret med grov overflate, humper og dype hjulspor. De meste krevende partiene ligger mellom Finse og Myrdal og fra Myrdal ned til Flåm, med bratte partier og skarpe svinger, ifølge nettstedet.

På ulykkesstedet var det nedoverbakke før en brå sving.

Publisert