Nå kommer uværet

Torsdag blir den våteste dagen i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Publisert:

TORSDAG MORGEN: Dette er vindsituasjonen tidlig torsdag morgen. Foto: Stormgeo

Men onsdag ettermiddag dekker regnet allerede hele Vestlandet.

– Jeg tror vi kan få 50 millimeter nedbør i løpet av onsdag og frem til torsdag morgen. I Nordfjord vil det være 70–80 millimeter nedbør, sier meteorolog Isak Slettebø hos Stormgeo.

Og det blir bare verre. Mest regn kommer det torsdag. I løpet av 24 timer fra torsdag morgen er det ventet 70 millimeter nedbør både i Hordaland og Sogn og Fjordane. Meteorologene melder også om betydelig snøskredfare på Voss fra midnatt.

– Hordaland er veldig utsatt. Det ser ikke noe hyggelig ut. Og i Nordfjord, Indre Fjordane og Indre Sogn er skredfaren betydelig, sier Slettebø.

NEDBØREN: Oversikten viser den totale nedbøren fra onsdag morgen til fredag morgen. Områdene som totalt kan få 100–150 mm er farget mørkeblå. Foto: Stormgeo

– Hva er ditt råd?

– Ikke dra ut på tur torsdag. Det er veldig surt og mye vind. Storm i fjellet på Sognefjellet og sterk kuling og storm på kysten og i nordlige strøk. Du kommer til å kjenne vinden uansett hvor du er på Vestlandet, sier meteorologen.

Det vil også være fare for torden. Men selv om det blir kraftig vind og mye regn, blir det likevel ikke en skikkelig høststorm.

Det verste regnværet gir seg på fredag. Da blir det overgang til byger og spredte byger på dagen, og trolig blir det totalt 40 mm nedbør i løpet av 24 timer.

– Tyngdepunktet i nedbørsområdet beveger seg sørover de neste dagene. Til helgen blir det et annet og roligere vær. Da får vi enkelte sludd- og snøbyger i ytre strøk på Vestlandet og ellers stort sett oppholdsvær, slår Slettebø fast.

VINDEN: Torsdag klokken 10 vil vinden se slik ut. Den røde fargen viser storm, den brune kuling. Foto: Stormgeo

Publisert: