Mannen, som ble pågrepet i Finland før jul, ble fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Oslo tingrett ga politiet medhold i kravet om fire ukers varetektsfengsling med besøkskontroll, opplyser politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk, og har selv forklart at det dreide seg om et ransforsøk, opplyser politiet til TV 2.

Svært brutalt overfall

Drosjesjåføren ble knivstukket i Norbygata på Grønland i Oslo 20. oktober i fjor. Overfallet var svært brutalt. Rask medisinsk behandling førte til at han overlevde.

Tilstanden var først kritisk, og mannen havnet i koma, men kom seg igjen.

Politiet gikk igjennom diverse overvåkingsfilmer, men kom ingen vei i saken. Det var ikke kamera i bilen.

Før jul ble Oslo politidistrikt kontaktet av finsk politi. Bakgrunnen var at en person var blitt stoppet i grensekontroll i Finland og hadde fortalt at han hadde vært involvert i en knivstikking i Oslo.

— Detaljer i mannens forklaring gjorde at politiet kunne knytte ham til den aktuelle knivstikkingen av drosjesjåføren, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Sendt til Oslo i går

Han ble dermed pågrepet. Norsk politi begjærte mannen utlevert, og han ble transportert til Oslo torsdag.

— Vi er foreløpig ikke sikker på mannens identitet, men mener at han er av østeuropeisk opprinnelse, sier Metlid.

Hun forteller at han har forklart seg i retten om de faktiske forholdene, men vil ikke si noe om begrunnelsen han har gitt for å fortelle at han er involvert i saken.