Far fengslet for overgrep mot datter (1)

Barnehagen varslet etter at barnet hadde skader i underlivet.

BISTAND OG PÅTALE: Ellen Eikeseth Mjøs (til h.) er bistandsadvokat i saken. Til venstre politiadvokat Janne Ringset Heltne.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Et ektepar fra Nordhordland er siktet av politiet for seksuelt overgrep mot deres felles barn. Barnet er en ett år gammel jente.

Mannen (40) ble i dag fremstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett. Han er tidligere ustraffet, etter det BT erfarer.

Torsdag ettermiddag ble han fengslet i tre uker med brev— besøks- og medieforbud, slik politiet hadde bedt om. 40-åringen anket kjennelsen på stedet.

Barnehagen varslet

— Etterforskningen startet ved at barnehagen kontaktet barnevernet. De kontaktet så politiet. Begge foreldrene ble pågrepet samme dag, sier politiadvokat Janne Ringset Heltne.

Ekteparet er siktet for ett overgrep kort tid forut for levering i barnehagen, mandag morgen denne uken. Barnet er blitt undersøkt av lege.

— Det er dokumentert skader i underlivet på jenten, sier Heltne.

Også konen pågrepet

Hun sier saken er høyt prioritert.

— Det er en svært alvorlig sak, sier Heltne.

De to er siktet etter straffelovens paragraf 195 for seksuell omgang med barn. Mannens kone ble også pågrepet, men er siden løslatt av politiet.

Bistandsadvokat for jenten, Ellen Eikeseth Mjøs, sier forholdet som er beskrevet i siktelsen er svært alvorlig.

— Her er det en fornærmet som ikke har mulighet til å si fra eller vegre seg overfor slike handlinger som er beskrevet i siktelsen, sier hun til BT.

- Betryggende

Hun er samtidig glad for det hun oppfatter som stor innsats fra politiet.

— Det er betryggende at politiet har tatt saken svært alvorlig og at de har satt inn store ressurser på etterforskningen, sier Eikeseth Mjøs.

Bistandsadvokaten sier det lille barnet nå blir ivaretatt av barnevernet.

Verken Mjøs eller politiadvokaten vil si noe om hvor alvorlige skadene på babyen er.

De vil heller ikke si noe om hvordan det oppsto slik mistanke i barnehagen at barnevernet ble kontaktet.

Moren tar det tungt

Morens forsvarer, Henrik Birkeland, sier hun tar siktelsen svært tungt.

— Mor stiller seg helt uforstående til det som skal ha skjedd. Hun har heller ikke fått seg forelagt noen formell siktelse, eller fått tilgang til noen av sakens dokumenter. Hun har måttet følge med i utviklingen gjennom media, sier Birkeland.

Ifølge forsvareren ble både mor og far pågrepet av uniformert politi i barnehagen mandag. Politiet ønsket ikke å varetektsfengsle henne, og hun ble løslatt torsdag.

— Det er svært uheldig at hun ikke har fått innsyn i hva denne saken handler om. Hun vet ikke en gang hvor hennes egen datter befinner seg, sier Birkeland.

Ba om løslatelse

Mannens forsvarer sier at hans klient ba seg løslatt i fengslingsmøtet i ettermiddag.

— Han erklærer seg ikke skyldig. Mer kan jeg ikke si, sier Jan Bakke.

At den medsiktede konen er løslatt, sier politiet er en vurdering basert på etterforskningen i saken. Politiet ser ikke behov for å varetektsfengsle henne.

Politiadvokat Janne R. Heltne vil ikke si noe konkret om de tekniske undersøkelsene i saken.

— Siktelsen i saken er foreløpig, og det er masse detaljer vi nå må etterforske, sier Heltne.

Publisert: