Stesønnen til avdøde er pågrepet etter at en 62 år gammel mann ble funnet død i en blokkleilighet i Loddefjord vest i Bergen fredag kveld.

— Jeg var på besøk hos kameraten min fredag. Det kan ikke ha vært lenge før han ble drept, sier en mann BT møtte lørdag utenfor blokken

Han sier han var bestekameraten til avdøde, og at de begge var en del av rusmiljøet i Loddefjord. Han reagerte ikke på noe spesielt under besøket.— Han spøkte og lo. Han virket ikke urolig.

Tidligere straffedømt

62-åringen ble funnet med en rekke skader i hodet. Hans 28 år gamle stesønn ble pågrepet klokken fire natt til lørdag. Siktelsen lyder på legemsbeskadigelse med døden til følge.

Den siktede mannen har inntil nylig vært bosatt i en nabokommune til Bergen. Han ble pågrepet i Bergen, men ikke i nærheten av boligblokken i Loddefjord.

28-åringen er tidligere straffedømt, og ble i 2012 pågrepet i en narkotikakurér-sak. Han og en annen mann tok da imot amfetamin og kokain på en stasjon langs Bergensbanen.— Det var lite eller ingen kontakt mellom ham og moren og hennes samboer. Derfor kan jeg ikke forstå at det skal ha vært noen konflikt heller. Jeg kan ikke forstå hva som kan ha skjedd. Dette er et sjokk, forteller en slektning som hadde mye kontakt med 28-åringen.

- Mulig motiv

Først søndag vil politiet gjennomføre avhør. De vil fortsette etterforskningen utover helgen med tekniske undersøkelser i og rundt leiligheten i Vadmyrveien. De vil også foreta rundspørring i området rundt blokken i Loddefjord.

— Vi har fått opplysninger om et mulig motiv, men det er for tidlig å gå noe nærmere inn på det nå, sa politiadvokat Janne Heltne under en pressekonferanse lørdag formiddag.

Beate Hamre er forsvarer for den siktede. Søndag avsluttet politiet et flere timer langt avhør med mannen.

— Min klient erkjenner fortsatt ikke straffskyld, skriver forsvareren i en sms.

Hamre ønsker ikke å si noe om hva som kom frem i avhøret.

- Samboer var i sjokk

En besøkende i høyblokken i Vadmyrveien var den første som fikk beskjed om dødsfallet fredag. Samboeren til 62-åringen hadde kommet hjem og oppdaget den døde mannen like før klokken 19.

Da lå 62-åringen på gulvet i stuen. Spesielt rundt hodet skal det ha vært mye blod.

Samboeren løp ut og fikk hjelp av den besøkende kvinnen.

— Hun var i sjokk, sier kvinnen.

- Surrealistisk opplevelse

De to løp inn i leiligheten. Den besøkende kvinnen tok pulsen på mannen og ringte medisinsk nødtelefon. Deretter, på beskjed fra AMK, begynte de gjenoppliving. Hun tok hjertekompresjoner, mens mannens samboer foretok innblåsinger.

Det var til liten nytte.

— Ambulansen kom utrolig raskt, sier kvinnen, som var i leiligheten til politiet kom.

Selv sier hun at hun var «ganske rolig», men at hun ikke tenkte så klart som hun burde.

— Jeg har aldri vært i en slik situasjon før. Det var en surrealistisk opplevelse. Jeg gjorde det jeg måtte gjøre. Det har ikke helt sunket inn ennå.

HUNDESØK: Politiet saumfarte området foran blokken fredag kveld.
OVE SJØSTRØM