Mandag, da rettssaken startet, ga den drapstiltalte kvinnen (41) uttrykk for at hun og samboeren levde et «stille og rolig liv». Hun benektet at det hadde vært krangel mellom dem før knivstikkingen mandag 4. november i fjor.

— Vi pleide ikke å krangle. Vi hadde problemer med rus, men ikke med hverandre, sa tiltalte.

- Fektet med kniven

Kvinnen som bodde sammen med drapsofferets far i Trondheim, vitnet tirsdag i rettssaken. Hun refererte da til noe drapsofferet - stesønnen - fortalte henne.

— Han sa at NN (tiltalte) hadde stått med en kjøkkenkniv mot ham. Han sa han var glad han ikke sto med ryggen til, forklarte stemoren. Hun mente stesønnen fortalte om episoden på telefon for noen år siden, og at det var noe som hadde skjedd i Bergen. Han skal ha fortalt at tiltalte tok opp kjøkkenkniven og fektet med den.

— Han sa til meg at han tok kniven fra henne og jaget henne, forklarte stemoren.

— Det var mye krangling på dem. De var stort sett alene hjemme, og tiltalte ble sint fordi samboeren snakket mye med faren på telefon.

«Fryktelig sinne«

Avdødes stemor har i politiavhør sagt at det var et «fryktelig sinne» i tiltalte.

Under rettssaken er det kommet frem at den drapstiltalte kvinnen er tidligere straffedømt flere ganger, blant annet for legemsbeskadigelse og legemsfornærmelse. Disse sakene ligger mange år tilbake.

Også samboerparets felles lege vitnet i retten tirsdag. Han hadde over år tett kontakt med både tiltalte og drapsofferet. Han beskrev begge som personer med en lang rushistorie.

Les også:

— Jeg vet at det har vært fysisk håndgemeng mellom dem, det fortalte NN (avdøde) om. For et par år siden kom begge til meg med blåveis. Men vi skal ha klart for oss at dette er to personer som har opplevd betydelig mer enn snittet. Dynamikken i parforholdet deres kan ikke vurderes på samme måte som hos andre, sa legen.

Nabo våknet av smell

En nabo som bodde over samboerparet i Storms gate på Møhlenpris, forklarte tirsdag at han aldri på tre år hadde hørt bråk fra samboerparets leilighet. Drapsmorgenen ble han imidlertid vekket av et smell.

— Jeg sov på sofaen og våknet av et jævla smell. Da hoppet sofaen nesten. Jeg har ikke hørt lignende tidligere, sa naboen. Han hadde vært ute natt til 4. november 2013 og sov på sofaen i sin egen stue.

— Jeg var i bakrus, men mener å erindre et skrik om «nei» eller «hjelp». Jeg følte lyden kom nedenfra, og ikke fra gaten. Plutselig var gaten blå av politibiler. Da skjønte jeg at noe hadde skjedd.

I politiavhør etter drapet forklarte naboen seg om et voldsomt smell og et dunk, en kvinnestemme som skal ha ropt «nei, hjelp eller au» - og noe han oppfattet som ballade.