- Nå tier du stille

Ordføreren ga Ap-leder reprimande etter angrep på byrådet.

Publisert Publisert

KJEFTET: Ordfører Trude Drevland brukte en uvanlig skarp tone i bystyret mandag. Foto: Odd Mehus (arkiv)

  • Trond Olav Skrunes
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Ordfører Trude Drevland ga Aps Siw-Anita Lien en uvanlig korreks etter innlegget til Aps fraksjonsleder i helse og omsorgskomiteen. Lien dro frem flere personlige fortellinger etter møter med brukere som ikke får det tilbudet de mener de trenger. Liens kritikk av byrådet var tydelig. Ordføreren likte ikke innlegget.

Grep ordet

— Jeg reagerer på tonen i innlegget til representanten Lien, og måten det blir fremført på. At en er uenig om politikk er greit, men en bør holde seg for god til å si at andre i representanter i denne sal ikke tar hensyn til de svake, sa ordføreren etter innlegget.

Ordføreren har anledning til å korrigere bystyrerepresentantene, og har også mulighet til å klubbe ned representanter som bruker et språk som ikke sømmer seg på bystyrets talerstol.

Men det er sjelden at ordføreren gir denne typen korreks.

Lien reagerte også på det Drevland sa. Hun prøvde å svare ordføreren da hun var kommet tilbake på plassen i salen, men ble irettesatt.

— Nå tier du stille, var den klare meldingen fra Drevland.

Da grep også Aps gruppeleder, Harald Schjelderup ordet. Han mente at hans partikollega ikke hadde gått over streken. Også Aps Odd Rambøl forsvarte Lien.

Aggressiv

Men det var flere i byrådspartiene som også reagerte på innlegget.

— Ap har ikke monopol på sosialt engasjement, sa Victor Norman (H).

Etter den opphetede diskusjonen var det summing i salen og flere som åpenbart diskuterte opptrinnet. I Ap reagerer de på måten ordføreren håndterte saken.

— Siw-Anita Lien holdt et sterkt og flott innlegg fra talerstolen om en gruppe som ikke får den kommunale hjelpen de har krav på. Dersom ordføreren mener hun gikk over streken, må hun ta det opp på en nøktern og partipolitisk nøytral måte. I stedet hogget ordføreren til på en altfor aggressiv måte som etter vår mening var over streken. Det måtte vi reagere på, sier Schjelderup til BT.

Gikk Lien over streken? Les hele innlegget i faktaboksen og si din mening!

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Karoline (26) omkom etter fall i foss: – Dette er et stort tap for oss alle

  2. Avlyser kveldens forestillinger etter drapet på George Floyd

  3. «Politiet må slutte å ta førerkortet fra hasjbrukere»

  4. – Det har ikke vært uvennskap i familien

  5. – Når statsrådjobben er over, så er det på tide å reise hjem

  6. Kollisjon ved Os videregående skole