Samme år kom den nye, skotske sorten Glen Ample , som hadde store og faste bær, tålte transport og smakte godt. Norske forbrukere var solgt. I 2012 ble det produsert 880 tonn bringebær for ferskkonsum i Norge. Mellom 70 og 80 prosent kom fra Sogn og Fjordane. Det var langt fra nok til å dekke etterspørselen, så 1262 tonn bær — nesten 60 prosent - ble importert.

Etterspørselen øker fortsatt, og Norges største private distributør av frukt og grønnsaker - BAMA - regner alene med å omsette minst 1000 tonn norske bringebær om få år.

Samtidig som nye dyrkingsmetoder gir større avlinger og lengre sesong, prøves det ut nye sorter. En av dem er Tulameen , som er den vanligste bringebærsorten til ferskkonsum lenger sør i Europa. Den kan ikke dyrkes på friland i Norge, til det tåler den vintrene våre for dårlig. Men den kan overvintre på kjølelager og er en god kandidat for tidligproduksjon i drivhus. Tulameen har høyere konsentrasjon av C-vitaminer, sukker, organiske syrer og antioksidanter enn Glen Ample og er mer stabil på smak.