133 meldinger om naturskader etter stormens herjinger

Det er særlig fra Bergen, Askøy og Sotra at skademeldingene har kommet inn.

Publisert Publisert

Foto: 2211-tipsere

– Rundt 90 av meldingene er fra Bergen og de nærmeste kommunene. Totalt har vi talt opp 133 meldinger fra loggen, sier operasjonsleder Lars Geitle ved Vest politidistrikt.

Ingen alvorlige personskader

Det er naturskader der trær har veltet over vei som dominerer politiets logg fra onsdag kveld klokken 18 til det hele roet seg ved 02.30-tiden i natt.

– En person fikk skadet en hånd i forbindelse med at et tak blåste av et hus på Hanøytangen på Askøy. Ellers har vi ikke fått melding om personskader, opplyser Geitle.

– Vanskelig å sortere

Torsdag morgen ved 05.30-tiden kan politiet oppsummere en svært travel natt.

– Vi sørget for å ha ekstra mannskaper i beredskap både ute i felten og på operasjonssentralen. Det har haglet med meldinger. Tidvis var det vanskelig å sortere hva vi skulle rykke ut på, sier operasjonslederen.

Les også

Fire reddet fra skip i full fyr ved Askvoll

Trafikale problemer

Statens vegvesen og entreprenører har ryddet unna trærne som har veltet.

– De trafikale problemene har nok vært mest tydelig på Sotrabrua som tidvis måtte stenges på grunn av den sterke vinden. Statens vegvesen var på stedet og dirigerte trafikken, sier Geitle.

Når operasjonslederen skal oppsummere natten, er han klar på at stormen kunne ha fått større konsekvenser.

– Det var tidvis kaotisk med mange meldinger, men heldigvis var det ikke noen som fikk trær over seg eller på annen måte ble utsatt for personskade.

Over 100 oppdrag

Brannvesenets 110-sentral fikk også mye å henge fingrene i onsdag kveld og natt til torsdag.

– Vi har hatt over 100 oppdrag. Meldingene har kommet fra hele Hordaland. Den operative innsatsen er fordelt mellom mange brannstasjoner, sier fungerende vaktkommandør Glenn Hamre.

Han sier at trøkket var størst mellom 21 og 23 onsdag kveld.

– Men det har vært nok å henge fingrene i ut over natten også. Nå på morgenkvisten har det roet seg.

Les også

Se uværet herje på Vestlandet

Nattoget måtte returnere

Også togtrafikken ble rammet av uværet. Nattoget fra Bergen til Oslo kom tilbake til Bergen klokken 02.15 natt til torsdag. Strekningen Voss-Myrdal var stengt for togtrafikk på grunn av problemer med strømtilførsel på grunn av uvær. NSB opplyste at passasjerene kunne sove om bord frem til kl. 07.00. Like etter 7 ble Bergensbanen åpnet igjen.

Mange strømløse

På et tidspunkt var rundt 19.000 kunder i bergensområdet strømløse onsdag kveld, ifølge BKK, som jobbet på spreng med å få rettet opp feil på nettet.

Onsdag morgen er vel 9000 abonnenter fortsatt uten strøm.

Publisert