Kjærestepar kjørte rett i fjellveggen

Ungt par kjørte rett i fjellveggen. Sjåføren (18) satt fastklemt, passasjeren (17) er gravid og alvorlig skadd etter ulykken i Haukelitunnelen.

Publisert Publisert

HAUKELI: Slik ser det ut ved tunnelåpningen til Haukelitunnelen søndag morgen i 07.30-tiden. Foto: Webkamera, Statens vegvesen

SISTE: Mandag opplyser Haukeland universitetssjukehus at tilstanden fortsatt er alvorlig for den gravide 17-åringen.Den 18 år gamle sjåføren betegnes som lettere skadet.

– Det skal ha vært et kraftig sammenstøt, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt.

Politiet fikk melding klokken 05.48 søndag morgen. En liten halvtime senere var nødetatene på stedet.

Bilen skal ha kjørt rett i fjellveggen. Mannen satt først fastklemt med beina, men var ved bevissthet.

Vanskelig å lande

Like over klokken 7 hadde redningsmannskapet fått mannen løs.

– Mannen var sjåfør og den kvinnelige passasjeren meldte om ulykken. Hun er gravid, forteller operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Vest politidistrikt.

Kjæresteparet er registrert med adresser i henholdvis Borre og Ramnes i Vestfold. De var på vei østover da ulykken skjedde gytidlig søndag morgen.

Det var problematisk for luftambulanse å få landet i området. Paret ble fraktet et stykke med ambulanse og videre med luftambulanse.

Til Haukeland og Stavanger

Den 17-årige passasjeren ble brakt til Haukeland universitetssjukehus. Den 18-årige sjåføren, som meldte om smerter i beina, er sendt sykehuset i Stavanger, melder politiet.

Begge var ved bevissthet da redningsmannskapene kom, men skadeomfanget er fortsatt uklart.

Like før klokken 11 søndag melder Haukeland at 17-åringen er alvorlig skadd. Tilstanden for barnet hun bærer kan ikke oppgis. Sykehuset i Stavanger skriver i en pressemelding at sjåføren er lettere skadet og at tilstanden er stabil.

Ifølge operasjonsleder Eidsnes var det store skader på bilen.

Ingen andre kjøretøy er involvert i ulykken. Den skjedde inne i selve tunnelen, cirka 1,6 km fra tunnelåpning som vender mot øst.

Tunnelen var stengt frem til like før klokken ni søndag morgen.

Publisert