«Loddet ut» moren på Facebook. Så seg lei på at hun var uten jobb.

Tidligere Europa- og verdensmester i jujitsu, Margaret Knutson Aase, så seg lei av at moren var uten jobb. Hennes jobbsøkerannonse på vegne av moren er nå delt over 900 ganger.

Publisert: Publisert:

ANNONSE FOR MOR: Margaret Knutson Aase la onsdag ut en annonse for sin mor Elisabeth Aase. Den har blitt delt over 900 ganger. Foto: Skjermbilde Facebook

Fædrelandsvennen

– Jeg snakket med henne for to-tre måneder siden og sa at jeg skulle lodde henne ut på Facebook. Etter en prat for noen dager siden tenkte jeg at nok er nok, og jeg smalt sammen noe, sier Margaret Knutson Aase.

Det er Fædrelandsvennen som forteller denne historien.

«Utloddingen» hun laget var en offensiv åpen søknadsannonse på Facebook på vegne av sin mor, Elisabeth Aase. Under tittelen «Mamma søker jobb» skriver hun:

«Mitt eneste juleønske er at dette innlegget blir likt og delt flest mulig ganger, så kanskje det riktige mennesket ser innlegget, og mamma får seg jobb».

Overveldende respons

– Jeg synes det har vært helt sinnssykt. En sitter og er rørt hele tiden. Jeg vet om ti stykker som er nærmest, og som jeg ville ha klappet til om de ikke hadde delt det, men var usikker på om det var noen utenfor den innerste sirkelen som ville gjøre det, sier Knutson Aase.

Det var det. Lørdag kveld, tre dager senere, har innlegget blitt delt 918 ganger og har over 1100 likes. Elisabeth Aase er overveldet av responsen.

– Jeg ble forskrekket, rørt og rett og slett overveldet. Jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger, lykkeønskninger og tips, sier Aase.

Usikker mor

Aase er bosatt i Kristiansand, mens datteren har flyttet til Oslo. Aase forteller at hun var rørt da datteren foreslo innlegget, men var skeptisk til om de burde gjøre det.

– Margaret ville jeg skulle godkjenne det. Jeg er ikke så vant til å eksponere meg, så jeg var usikker. Men jeg har prøvd lenge å få en jobb, så jeg gjorde det, sier Aase.

58-åringen forteller at hun har et langt yrkesliv bak seg, hvor de siste ti årene ble tilbrakt som materialkoordinator i oljebransjen. Men etter nedbemanninger i MH Wirth, måtte hun gå 1. juni 2016. Siden da har hun stanget mot veggen i søken etter en ny jobb.

– Det gjør noe med selvfølelsen når man går lenge uten jobb. Jeg begynte å føle at jeg var for gammel og at det ikke lenger var bruk for meg, sier Aase.

Oppløftet

Da mor og datter snakket sammen på telefonen tidlig i uken, skjønte Margaret at hun måtte gjøre noe.

– Det påvirker en jo når en går hjemme og sturer, spesielt når man er alene. Jobben har gitt dagene mening, og nå har det gått lang tid. Jeg bestemte meg for å gjøre alt i min makt for å gjøre ting bedre for henne, sier Knutson Aase.

Og Aase sier responsen på Facebook har løftet henne.

– Da jeg så alle de positive kommentarene, gjorde det noe med humøret. Jeg fikk en energi som jeg ikke har hatt på en stund. Mange sier de er enige i at man ikke har gått ut på dato, sier Aase.

Hun hadde forberedt seg på også negative kommentarer, men de har uteblitt.

– Jeg er forskrekket over at det bare er positive kommentarer, det er jo litt skummelt når alle mulige deler det, sier Aase.

Håper på napp

Kanskje var det fighteren i Knutson Aase som gjorde at hun mente det var på tide å slå et slag for sin mor.

– Jeg har en slik innstilling i livet at hvis du bare vil nok, og legger ned all jobben som må til, så får du det til. Jeg håper det funker nå også, sier Knutson Aase.

Foreløpig har annonsen gitt en invitasjon til samtale om en mulig stilling som tilkallingsvikar i en kommune i distriktet. Ingen fast fulltidsjobb, men for Aase er det gode nyheter.

– Det hadde vært godt å få komme ut og føle at noen har bruk for en, sier Aase.

Publisert: