Gikk mobilen din i svart med Skyss-billett? Denne kan redde deg.

Skyss prøver ut hurtigladere.

Publisert Publisert

TEST: Denne kan gi førstehjelp til en mørklagt mobiltelefon. Men det virker ikke alltid, og du har fremdeles ansvaret! Foto: Camilla Lundberg Berntzen, Skyss

Da BT torsdag skrev om hva du kan få bot for på buss og bane, og når du kan klage, fikk vi inn et viktig spørsmål.

En leser spurte: «Jeg vet at de i Oslo har med seg en mobil lader ved kontroller, det burde være mulig i Bergen også. Det vil hjelpe noen, men ta andre.»

Mange har nok, spesielt på kalde vinterdager, opplevd at mobilen har «dødd», selv om det var rikelig med prosenter igjen på batteriet.

Unormal aktivitet:

Les også

Innbrudd på Skyss-apper

Skyss er obs på problematikken. Hanne Alver Krum, leder for salgs— og markedsavdelingen i Skyss, forklarer:

«Skyss har utstyrt en rekke kontrollører med hurtigladere som fungerer på de fleste mobiltelefoner. I likhet med Ruter, ønsker vi å unngå å gi gebyr i situasjoner der kundene er uheldige og mangler strøm på mobilen ved billettkontroll. Skyss har en tett dialog med Ruter og ser at de har gode erfaringer med denne ordningen. Blant annet på bakgrunn av dette innførte vi derfor hurtigladere som en prøveordning nå i vinter. Foreløpig har vi kun et begrenset antall ladere, men vi kommer til å bestille flere.»

BT mener:

Les også

Dyr gratisparkering

Det er Ruter som har ansvar for kollektivtrafikken i hovedstaden. Krum understreker at det er passasjerens ansvar å ha en gyldig billett å vise frem:

«Det er imidlertid også noen utfordringer knyttet til ordningen med hurtigladere. Fremfor alt kan det ta tid å få i gang en utladet telefon, og det er også slik at hurtigladerne ikke vil fungere på alle telefoner. Derfor vil det fortsatt være kundens eget ansvar å sørge for strøm på mobilen til hele reisen. Hurtigladere er med andre ord en «ekstraservice», og foreløpig kan vi altså heller ikke garantere at alle kontrollører har hurtiglader tilgjengelig.»

I 2015 ble 426.382 kollektivreisende i Hordaland kontrollert. 13.064 ble tatt for sniking, skrev BT i februar. Altså forsøkte tre av 100 passasjerer å smite seg.

Publisert