- Dette er Bergens verste rundkjøring

Fasiten på hvem som er farligst i trafikken, vil overraske deg.

Publisert Publisert

VERST I BYN: BTs lesere antyder at rundkjøringen i Vågsbotn er verst. Særlig gjelder dette fordi folk legger seg i feil felt når de kommer fra Arna og skal til sentrum. Foto: Marita Aarekol

  • Linn Gjerstad
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Bergens Tidende serverte leserne en rundkjøringstest i helgen. 200.000 har klikket seg gjennom og sjekket om de er en rundkjøringsekspert, en rundkjøringsrotekopp eller en rundkjøringstosk.Ta testen her:

Les også

Kan du kjøre i rundkjøringer?

Samtidig har debatten gått. For hva er rett og hva er galt? Og hvem kan dette her og hvem kan det ikke? Hvor er det vanskeligst i kjøre i Bergen?

— Tuter som besatte tullinger

— Håper alle som kommer fra Arna og skal til Bergen via rundkjøringen i Vågsbotn leser dette. Det er sikkert 95 prosent som kjører feil her, påpeker Kristoffer Olsen i kommentarfeltet under testen.

— Man passerer to avkjøringer og skal svinge av i den tredje. Likevel presterer de fleste å legge seg i høyre felt for så å tute som besatte tullinger når de som kjører korrekt prøver å skifte felt for å svinge av mot Bergen de også, utdyper han.

Enig med politioverbetjenten?

Les også

Kjører på rødt en gang i minuttet

Får støtte fra eksperten

Nå får han støtte fra sensor Gudmund Kjærvik ved Åsane trafikkstasjon.

— Skiltet forteller at Bergen ligger slakt mot venstre. Da skal man ikke rett frem, men gjøre en venstresving. Dermed skal man ligge i venstre felt. Samtidig er det viktig å være bevisst på at mange tenker litt annerledes. Man må se seg om og følge med på hva andre gjør.

— Skal man herme selv om andre gjør feil?

— Nei, men man skal samarbeide. For min del sier skiltet at jeg skal til venstre. Likevel må jeg følge med hva som skjer i ytterfeltet. Gjør man ikke det blir det farlig. Det finnes mange plasser der man må gjøre slike valg. Alle gjør ikke det samme valget fordi folk tenker forskjellig. Da må man samarbeide.

Ta testen her:

— Hvem er farligst i trafikken? Den i venstre eller høyre felt i Vågsbotn?

— Det er den som kjører bestemt inn i rundkjøringen og hevder sin rett og turer på som er farligst. Slike folk er livsfarlige i trafikken, sier Kjærvik.

Heftig debatt i kommentarfeltet

Debatten har gått flittig i kommentarfeltet under denne saken om rundkjøringer. Mange er enige med Kristoffer Olsen i valget var venstre felt.

— Problematikken med denne rundkjøringen har vært oppe i flere forum, sier sensor Kjærvik.

— Før var dette veldig tydelig. Da skulle man nemlig rett frem fra Arna til Bergen. Slik er det ikke lenger. Skiltingen er også en annen enn før.

Trenger kvinner dette kurset?:

Les også

Mener kvinner må øve i rundkjøring

Er vi egoister i rundkjøringene?

Mange som har tatt BTs rundkjøringstest påpeker at de fleste vet hva de skal gjøre, men at de ikke gidder når de er ute i trafikken.

— Problemet med rundkjøringer er ikke at folk flest ikke vet hvordan kjøre i dem. Problemet er at de bryr seg fint lite om å gjøre det riktig. Bruk av blinklys i rundkjøringer gir ikke noen fordeler for den personen som bruker eller ikke bruker blinklyset. De vet jo tross alt hvor de selv skal, påpeker Marius Minde.

Flere rundkjøringer i Bergen trekkes frem av BTs lesere, både i Birkelandskrysset, ved Lagunen, i Rådal og i Kanalveien. Likevel er det ingen tvil om at det er rundkjøringen i Vågsbotn opprører flest.

  • Hvor synes du det er verst å kjøre i Bergen? Fortell i kommentarfeltet!

Slik kan vi unngå uhell

Sensor Kjærvik er ikke sikker på hva som er vanskeligst:

— Dette blir veldig individuelt. Noen er flinke på landevei, andre sliter med det. Men det som er sikkert er at å være kjent på veien gjør det enklere. Det som nok er aller vanskeligst for folk er å bli kastet ut i trafikken i en ukjent by med mye skilting om informasjon.

— Hvordan kan vi unngå uhell?

— Alle må samarbeide og folk må ikke stå bastant på retten sin i trafikken. Vi må forstå at andre kan tenke annerledes. Det er da vi unngår uhell, sier Kjærvik.

Ta testen her:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Bergensere kan ikke rundkjøringer

  2. Skal lære kvinner å kjøre i rundkjøringer

  3. Rundkjøring til å bli svimmel av

BT anbefaler

Fra torsdag morgen gjelder en ny parkeringsregel i Bergen

– Det er ikke sikkert alle har fått det med seg, sier parkeringssjef.

LES SAKEN
  1. Trafikk