Mens eieren var inne på Meny, ble hunden hennes stjålet

Nå er tyven dømt til fengselsstraff. – Sterke allmennpreventive hensyn gjør seg gjeldende når det gjelder tyveri av kjæledyr, sier retten.

Publisert Publisert

KOM TIL RETTE IGJEN: Hunden Dakota var borte fra eieren ett døgn etter tyveriet som skjedde utenfor en butikk i Fantoftveien. Foto: PRIVAT

– Trist opplevelse, sier eieren av hunden «Dakota».

Bergen tingrett har avsagt dom i en litt spesiell sak der tyveri av en hund blir regnet for det mest alvorlige.

Det var utenfor Meny i Fantoftveien i Bergen at kvinnen stjal en tibetansk spaniel som sto fastbundet utenfor butikken. Hendelsen fant sted 16. februar 2016.

Var lei seg

11. januar i år falt dommen. Tiltalte fikk 45 dagers betinget fengsel og 4000 kroner i bot. Hvis boten ikke betales, vil det resultere i tolv dager i fengsel.

Tyven har forklart at hun nettopp var blitt fratatt sin egen hund. Hun var lei seg, og tok derfor hunden.

– Der og da ville hun ta hunden som sin egen, men hun angret etter kort tid, heter det i dommen.

Les også

Dømt for trusler mot journalist i Fanaposten

Gjenkjent på Bybanen

Hunden var borte fra sin eier i ett døgn. Den ble returnert til eier etter at en mann kjente igjen hunden sammen med domfelte på Bybanen. Politiet ble varslet og kvinnen pågrepet.

Retten mener at sterke allmennpreventive hensyn gjør seg gjeldende når det gjelder tyveri av kjæledyr.

– I vår sak ble hunden stjålet da den var fastbundet utenfor en butikk. Det bør i et tilfelle som dette reageres med fengsel, uavhengig av hundens verdi, heter det i dommen fra Bergen tingrett.

– Trist opplevelse

– Det var en trist opplevelse, sier kvinnen som ble frastjålet hunden.

– Hun heter «Dakota». Jeg er veldig glad for at jeg fikk henne tilbake. Vi fant hunden ved at vi la informasjon om hendelsen ut på Facebook. Folk ringte og ga oss tips. En mann gjenkjente «Dakota» på Bybanen, og da fikk vi hunden tilbake, sier eieren, som ønsker å være anonym.

Rusavhengighet

Den domfelte kvinnen har i flere år slitt med rusavhengighet, men skal ifølge dommen nå være på vei ut av disse problemene. Hun har gitt uttrykk for at hun ønsker seg en jobb.

29-åringen tilsto tyveriet av hunden, samt å ha vært i besittelse av mindre mengder narkotika. Hun har også erkjent en del mindre vinningskriminalitet.

– Det mest alvorlige forholdet hun domfelles for er tyveriet av hunden, konkluderer Bergen tingrett.

Publisert