Drevland gir ut bok i oktober

Publisert Publisert

SNART KLAR: Boken til tidligere ordfører Trude Drevland skal handle både om politikk, og om hennes eget liv, ifølge forlaget. Foto: Helge Skodvin (Arkiv)

  1. oktober kommer Trude Drevlands bok «Litt privat».
  • Gerd Tjeldflåt
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I vår ble det klart at tidligere bergensordfører Trude Drevland (H) skulle skrive bok.

Nå melder BA at boken kommer den 27. oktober.

Det får de bekreftet fra forlaget Aschehoug.

— Den heter «Litt privat». I boken forteller Drevland åpent og direkte historier fra eget liv, om arbeid og politikk, sier kommunikasjonssjef Mona Ek til avisen.

— Og så handler den om å stå oppreist når det stormer som verst, sier Ek.

Siktet for grov korrupsjon

Drevland (H) var ordfører i Bergen i fire år, fra 2011 til 2015. Drevland, som opprinnelig er fra Melbu i Nordland og søster til den avdøde skuespilleren Lars Andreas Larsen, var en svært profilert politiker både i Bergen og nasjonalt.

I fjor høst ble hunsiktet for grov korrupsjoni forbindelse med den såkalte cruisesaken, som kom opp etter at Drevland hadde vært gudmor for cruiseskipet «Viking Star». Det er blant annet kommet fram at ordføreren i forbindelse med oppdraget blefløyet i privatfly til Veneziasammen med sin sønn.

På en svært følelsesladd pressekonferanse i juni 2015 sa også Drevland at hun hadde takket ja til et cruise sammen med venninnen Marit Warncke, leder for Bergen Næringsråd. Dette hadde hun senere avbestilt. Cruiset haddeen verdi på 100.000 kroner.

På pressekonferansen forklarte Drevland at feilene hun hadde gjort kom etter at hun hadde vært gjennom en svært vanskelig tid personlig. Hun er gift med tidligere advokat Odd Drevland, som erdømt for blant annet grovt bedrageri og grovt underslag.

I juni i år ble det klart at politiet innstiller på å tiltale Drevland for grov korrupsjon. Statsadvokaten har det endelige ordet i saken. Det er ventet senere i høst.

- Vent og se

Da bokprosjektet først ble kjent i mars, sa forlaget at de hadde vært i kontakt med Drevland i flere år allerede. Drevland sa da til BT at hun selv skriver boken.

— Noe annet kan jeg ikke si ennå, det er ennå ikke en ferdig bok ennå. Hva den handler om må vi se når den kommer, sa hun i mars.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Fjorden fylles opp med gigantskip: – Ikke hyggelig å våkne til denne utsikten

  2. – Vi har et stort problem. Han sier han har drept moren sin og trenger hjelp til å fjerne henne.

  3. Etter dette ble mannens fryser ransaket: – Strengt forbudt

  4. Sønnen (20) godtok fengsling: Dette mener politiet om hvordan moren ble drept

  5. Gult jordskredvarsel: – Vi har en væromlegging i vente

  6. Bil truffet av snøskred i Nordfjord: – Bør ikke ferdes i dette området