Flere uoppklarte savnet-saker

Dette er personene som er savnet i Bergen.

Publisert Publisert

IKKE FUNNET: Dung Tran Larsen forsvant i juli 2007. Hun er ennå ikke funnet. Foto: PRIVAT

  • Hanne Louise Åkernes
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Jeg kan komme på flere saker der vi mangler en person, sier politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon.

Han anslår at det dreier seg om melllom 5-7 saker i Bergen.

Onsdag kveld ble det funnet en hodeskalle i Kyrkjestangen. Det er for tidlig å si om hodeskallen kan knyttet til noe kriminelt, eller om den kan tilhøre noen av de personene som er savnet i vårt område.

Les også:

Les også

Hodeskalle-jorden fra samme sted

Hodeskallen undersøkes i dag av rettsmedisinere. De skal klargjøre avdødes alder og hvor lenge hodeskallen har lagt i jorden.

Dung-saken

Dung Tran Larsen forsvant i juli 2007 fra sitt hjem i Krabbedalen. Hennes svigermor, svigerfar, svoger og mann ble siktet for å ha drept henne, eller å ha medvirket til drap. De ble alle renvasket. Riksadvokaten henla saken etter bevisets stilling. Det er planlagt nye søk etter Larseni år. Det har kommet flere nye tips i saken.

I fjor gikk Kripos gjennom saken, og foreslo enkelte nye etterforskningsskritt. Det dreide seg blant annet om gjennomgang av gamle elektroniske spor.

Les også:

Les også

Nye søk i Dung-saken

Frantzen-saken

En annen mye omtalt sak er Trine Frantzens forsvinning. Hun forsvant i 2004, og i 2007 ble hennes samboer siktet for drap. En kamerat av ham ble også siktet for å ha motarbeidet politiets etterforskning. Denne ble også henlagt som følge av bevisets stilling. Til tross for rundt 300 vitneavhør, søk i flere vann, i vassdrag og i terrenget, to drapssiktelser som ble henlagt og utallige tips, er gåten aldri løst. 

Flere savnede

Salvesen viser også til forsvinningen av Agnar Holtås fra Mathopen som forsvant i juli i fjor. Politiet, Røde Kors, Forsvaret og Sivilforsvaret gjennomførte en rekke søk, uten hell.

Det samme gjorde de etter en 66 år gammel mann forsvant sommeren 2008 Kanadaskogen.

I romjulen i fjor forsvant også 19 år gamle Fredrik Johannessen Lie etter en ulykke på Sotra. Politiet gjennomførte siste søk i januar i år, mens familien sammen med venner og kjente har fortsatt søkene.

Les også:

Les også

Leter hver dag etter savnet sønn

I 2012 forsvant også musikeren Per Kristian Slåttli, etter å ha rømt fra Sandviken. Klær og sko som tilhørte Slåttli ble funnet i båthavnen ved Elsero. Det ble søkt med dykkere og miniubåt i området, men uten resultat.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Kan være et arkeologisk funn

  2. - Vi trodde det var en stein. Så så vi tennene.