- Jeg kan knapt stave det ordet

Kurt Oddekalv tror USA og Forsvaret i hemmelighet slipper ut giftige stoffer i luften, men avviser at han er en konspirasjonsteoretiker.

KONSPIRASJONSTEORETIKER? Kurt Oddekalv mener forsvaret i samarbeid med amerikanske myndigheter slipper ut giftige stoffer fra fly. Dette skal være som en del av et forsøksprosjekt for å begrense skadevirkningene av økt klimautslipp og høyere temperaturer på kloden.
  • Kjetil Gillesvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

«Han fremmer kunnskapsløse konspirasjonsteorier», «bidrar til å spre frykt, paranoia og kunnskapsløshet» og rammer hele miljøbevegelsen ved å «gjøre seg til talsperson for vrangforestillinger.»

BT-kommentator Mathias Fischer er nådeløs i sine karakteristikker mot Miljøvernforbundets Kurt Oddekalv.Bakgrunnen er en kommentar den meningssterke bergenseren la ut på Facebook i går kveld. Der fortalte han at han nå har dannet en gruppe «som skal jobbe med Chemtrails».

Dette skal være visuelle spor bestående av kjemiske eller biologiske stoffet som blir sprayet over himmelen av fly. De som tror på disse teoriene mener utslippene skjer i alle hemmelighet. Bak står ulike myndigheter.

«At det er noen som dusjer himmelen har jeg visst om i snart 15 år,» skrev Kurt Oddekalv på Facebook-profilen sin.

— Vi er seriøse

BT-kommentator Mathias Fischer er rystet.

«Å tro på en Chemtrails-konspirasjon er like, om ikke mer, kunnskapsløst enn å benekte menneskeskapte klimaendringer. Hele miljøbevegelsen rammes når en profilert miljøaktivist gjør seg til talsperson for vrangforestillinger,» skriver Fischer.

Kurt Oddekalv liker dårlig angrepene som kommer fra BTs kommentator.

— Jeg har vil ha meg frabedt at de kaller meg konspirasjonsteoretiker. De som står bak denne gruppen er seriøse mennesker som vil vite hva dette er for noe, sier Oddekalv og legger til:

— Jeg har alltid vært et menneske med åpent sinn.

Tror USA står bak

Gruppen som er dannet holder hus i Skien. Oddekalv sier at spesielt Telemark har vært rammet av såkalt chemtrails.

— Det er ikke en bande med konspirasjonsteoretikere som er med på det. Men jeg synes ikke det er greit at vi en dag har en sol, så kommer det et fly og alt godværet forsvinner.

Kurt Oddekalv.JPG

Oddekalv forteller at bak noen fly følger det en litt annen stripe enn den vanlige kondensstripen. Den utvider seg, og så etter hvert dekker den hele himmelrommet. Fargen er gulhvit, sier Oddekalv.— Jeg tror at det er værmanipulering for å stoppe solinntrenging til kloden. På den måten begrenses solinnstrålingen til kloden.

— Hvem står bak?

— Jeg tror det må være Forsvaret. Det er ingen andre som kan holde noe så lenge hemmelig. Sannsynligvis er også USA inne i bildet. Norge har alltid vært lojal mot stormakter.

— Hvorfor skal dette skje i det skjulte?

— Jeg tror de ikke ville fått lov til det ellers. Prøver viser at disse flyene slipper ut barium, alliminium og strontium. Dette er farlige stoffer, sier Oddekalv.

Publisert
BT anbefaler

– Den første dama eg fekk kontakt med, skal eg på date med

Folk i vest: Møt Ståle Andre Vedvik (54).

Mest lest akkurat nå

  1. Disse meglerne håver inn summer andre bare kan fable om

  2. Audun taper på å selge strøm fra småkraftverket. – Skulle gjerne ha sendt strøm ut på nettet.

  3. Brannvesenet: El-sparkesykkel førte til røykutvikling i bygård

  4. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

  5. – Historisk høy prisvekst på matvarer og alkoholfrie drikkevarer

  6. Kraftkommune vurderer å tilby strøm til 50 øre