Kvinne stjal biler fra Bildeleringen

Stjal Peugeot og Ford fra oppstillingsplass på Klosteret. Nå er kvinnen i 40-årene dømt.

Publisert Publisert

TYVEGODS: Dette er en av bilene som kvinnen nå er dømt for å ha stjålet. Foto: Bildeleringen

I september i fjor slo Bildeleringen i Bergen alarm.

Da hadde de nettopp opplevd en liten bølge av tyverier av deleringens biler, for første gang i andelslagets historie.

På få dager forsvant fem av bilene deres på mystisk vis. Tre ble funnet igjen på steder de ikke skulle være, men da BT skrev om saken var to av bilene fortsatt borte.

«Hundretusenkronersklassen»

— Hver av bilene som er borte er i hundretusenkronersklassen, fortvilte Marit S. Hjelseth, daglig leder i Bildeleringen i Bergen.

Tyveriene førte til endringer: Bilene som den gangen sto på Klosteret, ble byttet ut med biler med sporing og såkalt smartkort.

Les også

- Hvor er bilene våre?

Nå er en bergenskvinne midt i 40-årene dømt for å ha stukket av med to av deleringens biler fra oppstillingsplassen på Klosteret.Tirsdag møtte hun i Bergen tingrett og tilsto tyveri av en Peugeot stasjonsvogn (på bildet øverst i saken) samt en Ford Focus tilhørende Bildeleringen.

Peugeot-en kjørte hun til Ebbesvik på Sotra, mens Ford Focus-en ble flyttet bare noen hundre meter — til Strandgaten på Nordnes.

Samfunnsstraff

Kvinnen som tilsto er dømt 12 ganger tidligere, mest for vinnings- og narkotikaforbrytelser.

I den ferske dommen dømmes hun også for å ha stjålet nær 4000 kroner fra et bryggeri og en Iphone fra en kvinne - begge deler i fjor sommer.

Samlet straff: 60 timers samfunnsstraff, helt i tråd med politiets krav.

Retten bemerker i skjerpende retning at biltyveriene skjedde før kvinnen hadde sonet ferdig sin forrige dom, også den samfunsstraff for vinningsforbrytelser.

Når retten likevel nok en gang gikk med på å idømme samfunnsstraff, skyldes det at kvinnen er inne i en gunstig rehabiliteringsperiode.

Dommeren påpeker også at biltyveriene i september er de siste straffbare forholdene kvinnen har pådratt seg.

Kvinnen vedtok dommen på stedet.

Publisert