Helgrått vær resten av uken

Det er bare å belage seg på gråvær resten av høstferieuken.

Publisert: Publisert:

GØY PÅ VANNET: Full rulle i plaskregnet for denne gutten som bruker høstferiedagen til å frese rundt på sparkesykkelen utenfor Apeltun skole. Foto: Bård Bøe

Regnværet legger ingen demper på humøret til barna som er i full vigør med sparkesykler utenfor Apeltun skole i Fana.

– Jeg har vært våt på beina i hele dag, men det gjør ikke noe, sier en av guttene som demonstrerer ferdighetene med tohjulingen på den regnvåte asfalten.

Kompisgjengen har kledd seg for regnværet, og de må i likhet med andre vestlendinger forberede seg på dager med enda mer fuktig gråvær.

Typisk høst

– Nei, det ser ikke så veldig bra ut, medgir vakthavende meteorolog Frode Hassel ved Vervarslinga på Vestlandet.

Varselet for resten av uken er preget av typisk høstvær med byger av varierende intensitet i Hordaland og Sogn og Fjordane.

– Onsdag kveld blir det litt lettere vær. Torsdag får vi mer skiftende skydekke, mens vi natt til fredag får kjøligere vær. Så stiger temperaturen, før den faller igjen lørdag. Vi får altså en periode med jojo-temperaturer, sier Hassel.

Folk som skal over fjellovergangene rådes derfor til å være skodd for alt hva høsten kan bringe av temperatursvingninger.

Mye vind

– Jeg ser for eksempel at det forventes seks plussgrader på Dyranut på Hardangervidda ut på fredagen, men så blir det kaldere igjen, sier meteorologen.

Det blir også tidvis frisk vind, med utsikter til stiv kuling og sterk kuling i Hordaland på fredagen.

Meteorologisk institutt melder at det er restene av orkanen «Nate» som treffer Norge de neste dagene.

Restene etter «Nate»

Orkanen «Nate» tok minst 21 menneskeliv i Mellom-Amerika, og gjorde store ødeleggelser. På ferden over Atlanteren har kraften avtatt.

– Den er ingenting sammenlignet med det den har vært. For vår del blir det bare et vanlig lavtrykk, sier statsmeteorolog Ida Fosli til NTB.

Hun sier at orkanrestene tar med seg mild luft. Dermed vil ikke snøen legge seg like lavt som de siste dagene.

– Men det blir nok hvitt på toppene i Sør-Norge, sier meteorologen.

Publisert: