- Overgrepsbilder er ikke ekte

Politimannen avviser at han forgrep seg på 15-åring.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Den pedofilitiltalte politimannen Johan Martin Vie fortsetter sin forklaring i Bergen tingrett i dag. Mannen er tiltalt for overgrep mot 18 gutter i Norge, Brasil og Romania.

Da saken startet i retten i går, erkjente han bare straffskyld for to av overgrepene, samt oppbevaring av barneporno. I dag begynte Vie med å fortelle om sine turer til Romania i 2004 og 2005.

Fremfor sitt andre besøk i byen Constanta kom han i kontakt med «Mike» på et chattested for homofile. Politiet mener «Mike» skal ha skaffet overgrepsofre til Vie, noe politimannen avviser.

Ifølge Vie skal den da 16 år gamle gutten bare ha hjulpet ham med å finne en leilighet, hvor de bodde sammen.

— Mike ønsket å være sammen med meg. Vi var mye ute og festet, og Mike inviterte med seg kamerater. Vi spilte biljard, gikk på kino og pizzarestauranter, vi var ute på byen og hadde det gøy, sa Vie i retten om oppholdene i Romania.

Les også

- Vi var venner

Tok bilder av gutter i dusjen I november 2005 dro Vie på sin tredje tur til Constanta. Vie forteller at han kom i kontakt med to kamerater av Mike, som begge er omtalt i tiltalen.

— Etter å ha vært ute og spilt biljard og spist pizza, reiste vi hjem til meg. I den forbindelse spurte de to guttene om å få dusje og stelle seg litt. I den forbindelse ble det tatt noen bilder av dem, innrømmet Vie.

Ifølge Vie skal ytterligere to gutter, to brødre, ha banket på døren hans litt senere. Vie skal ha forstått det slik at den eldste av dem var en venn av Mike.

— De spurte også om å få dusje der, og så vart gjort. Det ble tatt bilder.

På spørsmål fra dommeren om hvem som tok bildene, svarte Vie nok en gang unnvikende.

— Det ble tatt bilder med mitt kamera, det er mitt ansvar.

- Fake-bilder

Dommeren spurte om innholdet på bildene.

— Det ble tatt bilder av NN flere ganger i en slags fake-situasjon. NN var en livat gutt som hoppet rundt. I den forbindelse ble det tatt bilder som skulle simulere et samleie, hvor han var sammen med meg.

— Men det var det ikke i realiteten?

— Nei, svarte Vie.

Ifølge tiltalen var gutten på dette tidspunktet 15 år.

Tar selvkritikk Ifølge Vie hadde han et greit forhold til guttene han møtte i Romania.

— De jeg møtte i Romania fremsto som veldig greie gutter, jeg har aldri hatt konflikt med dem. Det har kommet frem i avhør at de to brødrene gråt og prøvde å stikke av fra leiligheten. Jeg vet ikke hvorfor de sier det, det stemmer ikke. Jeg følte at vi hadde et veldig greit forhold.

Han avviser at det var gutter som Mike skaffet til ham.

— Det var ingen som Mike plukket opp tilfeldig på gaten, det var venner av Mike. Vi var en vennegjeng som festet, og enkelte ganger ble det tatt bilder i uheldige situasjoner om jeg skal ta veldig stor selvkritikk for.

Publisert: