Ber Bergen droppe kjøtt

Paul McCartney har skrevet brev til Monica Mæland.

VEGETARIANER: Paul McCartney vil at bergenserne skal gå samme veien.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

«Dear Mrs. Maeland. Som du sikkert vet må verden, og særlig de industrialisterte landene, handle raskt for å redusere utslippene av drivhusgasser. Vi er sikre på at du allerede har satt i gang tiltak for å dempe klimaendringene, men vi vil gjerne gjøre deg oppmerksom på en mulighet som du kanskje ikke har vurdert.»

Les også

Vi gnafser oss til ekstremvær

Slik begynner brevet som er undertegnet Paul McCartney og lederen av FNs klimapanel Rajendra Pachauri. Det er sendt direkte til byrådsleder Monica Mæland, men brevet er masseprodusert og hun er neppe den eneste mottakeren.

Vegetarianeren Paul McCartney skriver i brevet at det å droppe kjøtt en eller flere ganger i uka er et av de mest effektive klimatiltakene i verden. Produksjon av kjøtt står nemlig for 18 prosent av det totale utslippet av klimagasser.

McCartney mener lokale myndigheter har en viktig oppgave med å få innbyggerne sine til å spise mindre kjøtt, og foreslår at kommunen innfører en kjøttfri dag i uken. Dette er allerde gjort i den belgiske byen Ghent, der både restauranter og skoler serverer vegetarmat ukentlig.

Hele brevet kan du lese her (PDF-fil).

Synes du Bergen kommune bør innføre en kjøttfri dag i uken? Diskuter saken under!

Publisert: