Prostituert sendte to mill. til Nigeria

I løpet av tre år har politiet funnet ut at den nigerianske kvinnen sendte fra seg to millioner kroner til sitt hjemland. Nå er hun siktet for heleri.

Publisert Publisert
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

I samme periode skal hun ha vekslet over tre millioner kroner til euro.

Politiet mener det er åpenbart at den nigerianske kvinnen ikke bare kan ha tjent pengene på egen virksomhet. Kvinnen har oppgitt overfor politiet at hun har jobbet flere år i Norge som prostituert, men inntektene hun har hatt på dette kan ikke være nok til å sende av gårde de pengesummene politiet har avdekket.

Erkjenner ikke noe

Det som har vekket politiets interesse er at hun det siste året har sendt fra seg den største delen av pengene, og at disse summene langt overgår hva hun har sendt tidligere år.

Politiet mener at hun skal ha gitt hjelp til andre personer med å sende penger som stammer fra kriminell virksomhet. Mye tyder på at det kan dreie seg om narkotikahandel.

En annen person er også fengslet i saken. Den 35 år gamle kvinnen, som opprinnelig er bosatt i Oslo, ble tirsdag i forrrige uke fengslet i fire uker med brev— og besøksforbud av Bergen tingrett.

–Kvinnen erkjenner ikke noe av det hun er anklaget for, sier hennes advokat, Fredrik Verling.

Kriminelle fra Nigeria

Verling har fått med seg at det den siste tiden har vært mye fokus på nigerianere og saker der de er blitt linket til kriminelle handlinger, spesielt narkotikahandel. Bare siste uken har BT skrevet om saker der to nigerianere linkes til saker som til sammen inneholder tre kilo heroin. Gateverdien på dette er rundt tre millioner kroner. Av 63 utlendinger som er tatt for narko hittil i år er 24 av dem nigerianere. I en rapport tidligere i vår varslet Europol at nigerianske kriminelle grupper i økende grad er involvert i narkotikasmugling til Europa.

– Det er viktig nå at vi ikke skjærer alle over en kam og retter mistanke mot at alle disse kan knyttes opp mot organisert kriminalitet bare på grunn av deres bakgrunn. Det føler jeg er litt min oppgave som advokat å påpeke nå, sier Verling.

Fikk 25000 kroner

Helerisaken politiet nå etterforsker minner litt om en annen sak politiet hadde i fjor. Da ble en trygdet bergenser (29) avslørt for å ha vekslet inn 2,2 millioner kroner i Euro. Årsaken til at bergenseren ble avslørt var at banken syntes det vakte mistanke at han stadig kom med store pengebeløp.

Hvilken virksomhet pengene stammet fra, klarte aldri politiet å spore opp. 29-åringen sa at han støtte på en utenlandsk mann som ga ham tilbudet om å tjene 25.000 kroner mot at han vekslet pengene. 29-åringen ble dømt til 11 måneders fengsel for brudd på straffeloven om heleri.

Publisert