Fengsel for tyveri av 4 liter diesel

En mann er Bergen tingrett dømt til 24 dager fengsel for å ha stjålet fire liter diesel.

Fire liter diesel ble stjålet fra denne lastebilen. Tyven er dømt til 24 dager betinget fengsel.
  • Per Lindberg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mannen i 30-årene er funnet skyldig i brudd på straffeloven paragraf 257 «for å ha borttatt en gjenstand som helt eller delvis tilhørte en annen, i hensikt å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning ved tilegnelsen av gjenstanden.» Straffen på 24 dager fengsel gjøres betinget. Det betyr at mannen slipper og sone hvis han ikke begår ny kriminalitet de neste to årene.

Det var søndag 17. august i år ved 23.30-tiden han begikk dieseltyveriet på Janaflaten i Bergen fra en lastebil fra Romarheim Transport. Nå ble utbyttet ganske magert. Mannen fikk bare med seg fire liter, ifølge dommen.

— Han luktet diesel

— Lastebilen sto parkert, og en av mine sjåfører kom forbi og tok ham på fersken. Min kollega parkerte bilen sin foran hans, slik at tyven ble sperret inn. Deretter ringte han politiet, som kom, sier Bjarte Romarheim i Romarheim Transport.

— Min kollega fortalte at tyven hadde med seg utstyr til å tappe tanken og at han luktet diesel. Hadde han ikke oppdaget dette, ville nok tanken ha blitt tømt, legger han til.

Tirsdag møtte dieseltyven i Bergen tingrett og innrømmet at han hadde stjålet dieselen.

Parkerer på tom tank

«Retten legger ved straffeutmålingen i skjerpende retning vekt på at dieseltyverier er et økende problem for transportnæringen og at så vel allmennpreventive som individualpreventive hensyn tilsier en streng reaksjon», heter det i dommen fra Bergen tingrett.

— Jeg er glad for at det reageres. Dieseltyveri er et stort problem for oss. En full tank har 500 liter diesel. Stjeles det, taper vi mange tusen kroner, sier Romarheim.

Han forteller at firmaets sjåfører har minst mulig diesel på tankene når de tar helg og parkerer lastebilene.

— Vi låser heller ikke lokket til tanken. Hvis vi gjør det, bryter tyvene det opp, slik at vi må betale for reparasjon, sier Romarheim.

BT har skrevet en rekke artikler om dieseltyveri de siste årene. Tommy Svanevik i Svanevik transport har vært svært aktivei kampen mot dieseltyvene.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. I dag ble bilen hentet

  2. To menn tatt etter Facebook-tips

  3. Henla diseltyveri

  4. - Stjeler du, slipper du straff. Er du i et trafikkuhell, må du i retten.

  5. - Vi vil statuere et eksempel

  6. Svanevik vil gi bilen tilbake

  7. Fanget med gravemaskin

BT anbefaler

– Det er en trykkende og uvirkelig stemning, nesten litt uhyggelig

Politiet har funnet båt, årer og klesplagg. Tre personer er fortsatt savnet etter robåt-ulykken i Kvam.

LES SAKEN