Til stor jubel fra de minste kunne politimann Roar Fosse høytidelig fastslå at Pepperkakebyen i Bergen fremdeles er den største i verden.

— Den er faktisk størst i universet, utbasunerte politioverbetjenten.

Dagens kontrollmåling i gamle, ærverdige DnBs lokaler midt i Bergen sentrum viste at utstillingen fyller 380 kvadratmeter og inneholder 1990 bygninger og bidrag. Over 1500 personer har levert sine små og store kunstverk laget av pepperkakedeig.

Vare det én kilo pepper ...?

Fullt engasjement fra de fremmøtte barna var det også da politimannen tok frem gitaren og lot ungene være med å øve på Thorbjørn Egners pepperkakesang. Og det skaper alltid like mye latter når én teskje pepper blir til én kilo pepper.

BYGGET HOPPBAKKE: En stolt Morten Molvik Müller (5) fikk Idrettsprisen for å ha bygget en hoppbakke sammen med familien sin. Prisutdeler er Tryggve Fett.
ODD MEHUS

Juryleder Lotte Schønfelder og viseborgermester i Pepperkakebyen, Tryggve Fett, sto for utdelingen av ikke mindre enn 15 priser i ulike kategorier.

15 vinnere i hver sin kategori

Vinnerne av hver sin flotte bakekjevle er:

  • Eldsbakkane barnehage
  • Bergen barnehage
  • Familien Lilletvedt
  • Bergen internasjonale skole
  • Trioen Halleraker
  • Ludvigsen og Mathiesen
  • Sotra videregående skole, avd. Sund
  • Familien Skulstad.

Samme ære ble også tildelt: Bjørgedalen barnehage, familien Müller, nabolag i Kinnavegen, Nordic Neurolab, Almefolket, Bjørgvin Montessoriskole, Løvåsen borettslag og til slutt familien Mihálová.

Morten bygget hoppbakke

Den første Pepperkakebyen ble bygget i 1991, og Steinar Kristoffersen — sjefen for og initiativtakeren til Pepperkakebyen - kunne sammen med alle barna juble for en flott prisutdeling og et fantastisk skue over alle de flotte husene, slottene, kirkene og andre bidrag som er laget av pepperkakedeig.

— Kjempeartig, synes Morten Molvik Müller (5), som på vegne av storesøsteren på ni, mamma og pappa kunne ta imot Idrettsprisen. Deres mesterstykke er en komplett hoppbakke med tribune.