Slo naboen med øks

Innbrudd endte med voldelig angrep.

Publisert Publisert

ØKSEANGREP: 35-åringen gikk løs på naboen med denne øksen. Offeret hadde smerter i brystet i tre uker etterpå. Foto: POLITIET

En 35-åring er dømt i Bergen tingrett, etter å ha angrepet sin mangeårige nabo med en øks. Episoden skjedde i en av Bergens omegnskommuner i november i fjor.

Foranledningen var at fornærmedes sønn og en kamerat brøt seg inn i tiltaltes leilighet dagen før, ifølge dommen. Sønnen forklarte at de brøt seg inn fordi de fryktet at tiltalte hadde tatt en overdose, siden ingen åpnet når de banket på. 35-åringen forklarte på sin side at han våknet av at det sto tre personer i leiligheten hans, og at han da ble forbannet.

Begge de to mennene har tilhørt et rusmiljø.

— Våknet av brøl

Dagen etter skal mannen ha våknet av et brøl fra underetasjen, og at naboen ropte hans navn. 35-åringen forklarte at han fryktet naboen, og at han derfor tok med seg en nødhammer og gikk ut.

«Fornærmede kom da hoppende gjennom hekken med noe tiltalte var et kubein, men som viste seg å være en øks», heter det i dommen.

I basketaket som fulgte skal tiltalte ha klart å overta øksen, før han slo naboen med den to ganger.

Naboen hadde en annen forklaring, nemlig at han satt og så på tv, da ruten i stuen plutselig ble knust. Han så en mann på gaten, og da han løp ut, kom tiltalte mot ham med hevet øks.

- Sparket og slo

Retten trodde ikke på tiltalte, og kom frem til at det var han som hadde med seg øksen og angrep naboen. Flere vitner så at tiltalte sprang etter naboen med en øks, og sparket og slo ham flere ganger.

Slagene med baksiden av øksen førte til at fornærmede fikk flere merker og sår, og han forklarte at han hadde smerter i brystet i tre uker etterpå.

Aktor ba om at tiltalte ble dømt for legemsbeskadigelse fordi fornærmede angivelig brakk ribbenet. Men retten kom til at det ikke var dokumentert noe ribbensbrudd fra legens side.

35-åringen ble dømt for forsøk på legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Han ble også dømt for trusler, skadeverk, ordensforstyrrelse, naskeri og brudd på legemiddelloven.

Tidligere er han dømt for ran, trusler og legemskrenkelser.

Denne gangen lød dommen på fengsel i syv måneder, i tillegg til at han må betale oppreisningserstatning til offeret på 40.000 kroner.

Publisert