Her vil de bygge 80-90 boliger

Skanska har kjøpt Dikkedokken på Nordnes. – Selve indrefileten i Bergen.

Publisert:

SOLGT: Dikkedokken og Kjødehallen på Nordnes. Foto: Bjørn Erik Larsen

Skanska har kjøpt tomten Dikkedokken på Nordnes i Bergen og vil utvikle området med boliger og næring, opplyser selskapet i en pressemelding.

Stein Morten Lillestrøm, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling, sier til BT at de planlegger 80-90 boliger på tomten.

– Det er de tidligere forslagene vi vil jobbe videre med, sier han.

Han kaller tomten «selve indrefileten i Bergen», med gode solforhold, gangavstand til sentrum og med Nordnesparken, Akvariet og kulturhuset USF i nærheten.

– Vi har i lengre tid sett etter sentrumsnære tomter for å bygge boliger og næringsarealer i Bergen, og denne passer vår strategi, sier Lillestrøm.

Han ønsker ikke å opplyse hva Skanska har betalt for tomten.

FORSLAG: Slik kan det bli på Nordnes. Foto: Lien Øye Arkitekter

Omstridte planer

Tidligere i år kunne BT melde at det var kommet inn 100 høringsuttalelser og merknader til den planlagte reguleringsplanen for Dikkedokken.

Kulturbyråd Julie Andersland og Byantikvaren er blant flere som er sterkt imot utbyggingsplanene. Også daglig leder på USF, Ivar Chelsom Vogt, er opprørt over planene for nabotomten. Et musikkteater har i stedet vært foreslått.

– Det er en pågående planprosess som vi vil jobbe videre med, og det er naturlig at det vil være mange meninger rundt en plan som ligger så sentralt i Bergen, sier Lillestrøm.

– Tar dere en sjanse i og med at planprosessen ikke er ferdig?

– Vi føler ikke at vi tar en sjanse. Vi har sett på saken og mener det er tilrettelagt for en kombinasjon av boliger og næring, sier Lillestrøm.

– Blir det plass til kultur?

– Man må se på hva som eventuelt kan gjøres. Uansett blir det en kombinasjon av næring, bolig og handel i det området der.

MOTSTAND: Kulturbyråd Julie Andersland og Byantikvaren er blant flere som er sterkt imot utbyggingsplanene ved Dikkedokken. Foto: Helge Skodvin

Bro og promenade

Skanska opplyser at de planlegger å åpne opp kaiområdet og gjøre det mer tilgjengelig for publikum, blant annet ved å bygge promenade langs kaifronten og en ny bro over Dikkedokken.

I pressemeldingen sier Lillestrøm at dokken er et viktig kulturminne i Bergen som de ønsker å gjøre mer tilgjengelig, og at området har et stort potensial som tur- og oppholdsområde for bergenserne.

Les også

BTs Frode Bjerkestrand: «Debatten om Kjøde-tomten viser hvordan kulturbyen Bergen konsekvent blir tatt på sengen»

Publisert: