Tesla-eier Kees (35) begynte å kjøre fra P-plassen på Flesland. Så merket han at noe var galt.

Noe helt sentralt manglet på to av hjulene.

Om kvelden mandag 10. juni fikk bergenspolitiet melding fra en bileier som hadde hentet bilen sin, en Tesla, på en parkeringsplass ved Bergen lufthavn.

– Han hadde kjørt cirka ti meter da han hørte rare lyder. Han så i speilet at dekkene hadde en merkelig stilling, og gikk ut for å sjekke, sier Kristine Pettersen, seksjonsleder ved politiet i Bergen sør.

Ute av bilen, forklarte bileieren, så han at det bare satt én mutter på to av hjulene.

Det skal være fem.

Pettersen sier en patrulje fra Bergen sør rykket ut.

– Det manglet fire av fem mutre på forhjul og bakhjul på venstre side.

Les også

Dette synet møtte bileieren i natt

– Ville falt av

Bileieren Kees Ihlhaug, som bor på Minde i Bergen, har delt sin opplevelse av hendelsen på en Tesla-gruppe på Facebook.

Han beskriver der at den siste mutteren på hvert av hjulene var så løs at «dekkene ville falt av hadde jeg kjørt noen få meter til».

FANGET OPP: Dette bildet skal vise en person ved Ihlhaugs Tesla på flyplassparkeringen natt til mandag. Ihlhaug hadde vært på reise og kom for å hente bilen mandag kveld. Privat / skjermdump fra Youtube-video

35-åringen forteller også i Facebook-posten at Teslaens innebygde kamera hadde fanget opp noe natt til mandag.

– Jeg har gått gjennom Sentry-opptakene og ser at det natt til mandag var en person som da har skrudd løs dekkene på venstre side, deretter gått over til høyre side før langlysene har flashet. Han reiste seg da (...) og stakk raskt derfra, skriver Ihlhaug.

Tesla-eieren forteller videre i Facebook-posten at politiet kom.

I en tekstmelding til BT skriver Ihlhaug at politiet sa til ham at de manglende mutrene potensielt kunne ført til en dødsulykke, «nesten et drapsforsøk».

– Livsfarlig

– Tror du det er noen som har noe imot deg personlig eller Tesla-eiere?

– Nei, det ser ut som om det bare er en som skal stjele dekkene. Men jeg blir forbannet. Dette er først og fremst livsfarlig, sier Ihlhaug til BT.

Fordi han sto parkert slik at han måtte ta en u-sving for å komme ut fra parkeringsplassen, oppdaget han at det var noe galt før han kom ut på hovedveien.

– Ellers ville jeg hatt høyere fart og kunne ha truffet andre bilister og gående med hjulene som hadde kommet til å løsne, sier Ihlhaug.

Han arbeider som lege og hadde vært hjemme på besøk hos familien i Tromsø, da han hentet bilen ved 22.50-tiden mandag kveld.

På bilen hans er det åtte kamera som filmer hele tiden.

– Da jeg ringte parkeringsfirmaet, fikk jeg vite at de ikke hadde et eneste overvåkingskamera på parkeringsplassen, sier Ihlhaug.

– Lite uregelmessigheter

Markedssjef Sten Arnesen i Onepark forteller at de har drevet Liland parkering siden november 2014, og at parkeringsplassen tidligere lå litt bortgjemt til. Men etter at Bybanen kom og den nye terminalen ble åpnet, har den fått en mer sentral plass.

– På Liland har vi ikke videoovervåking på parkeringssonen som vi eier sammen med Linstow. Vi har ikke diskutert det, og vi har hatt veldig lite uregelmessigheter der tidligere, sier Arnesen.

Etter det som skjedde natt til mandag, mener han at de må snakke sammen om hva de skal gjøre.

– Dette er en helt forferdelig sak og utrolig skummelt, sier markedssjefen.

MANGLER: Fire av fem mutre er vekke. Privat

Ingen vitner

Pettersen i Fana-politiet sier til BT at de så langt ikke har fått kontakt med noen vitner til hendelsen.

Ifølge politiet er det ikke synlige overvåkingskamera på P-plassen der Teslaen sto. Men de skal undersøke videre om det likevel kan finnes relevante overvåkingsbilder fra området.

Teslaen som ble utsatt for sabotasjen hadde innebygget kamera, bekrefter Pettersen.

– Vi er spente på hva det kan ha fanget opp, om det er gjenkjennbare personer på bildene.

– Hva tenker dere om det som skjedde?

– Farepotensialet er jo stort. Hvis han ikke hadde vært så årvåken og oppmerksom og handlet slik han gjorde, kunne dette gått galt.

– Det har vært en del dekktyverier fra Flesland-området. Dette virker som noe annet?

– Ja, det er det. Men formålet med at mutrene ble skrudd av, vet vi ikke.