Norges Toppidrettsgymnas har fått avslag på å etablere seg i Bergen

– Jeg er veldig overrasket. Jeg følte vi hadde en veldig god søknad og det er sjelden at det er så massiv støtte, sier administrerende direktør Øyvind Langørgen i stiftelsen Norges Toppidrettsgymnas.

Publisert Publisert

AKTUELT STED: Det var her på Brann Stadion Norges Toppidrettsgymnas hadde lyst til å etablere seg. Foto: BERGENS TIDENDE

Det var fredag avslaget fra Utdanningsdirektoratet kom.

Øyvind Langørgen sier til BT søndag at de har bestemt seg for å klage på avgjørelsen om at de ikke får lov til å åpne en videregående skole i Bergen.

– Planen vår er å åpne en ungdomsskoleklasse og en klasse for videregående elever i august 2020. I november fikk vi godkjent ungdomsskolen, men vi kommer ikke å starte den dersom vi ikke får ha en videregående skole, sier Langørgen.

Gir ikke opp håpet

Men den administrerende direktøren i stiftelsen Norges Toppidrettsgymnas har ikke gitt opp håpet om at de drive skole på Brann Stadion.

– Vi har fått massiv støtte fra sentrale aktører. Håndballkretsen, Paradis Tennisklubb, Sandviken fotball jenter, Sportsklubben Brann, Norges Motorsportforbund, Olympiatoppen Vest, Hordaland fotballkrets, Idrettskretsen og E-sportsforbundet, oppsummerer han.

– Hva tror du avslaget skyldes?

– Utdanningsdirektoratet henviser til at det er idrettstilbud på de videregående skolene Tertnes, Metis, Amalie Skram, Åsane gymnas og Voss gymnas. Men Norges Toppidrettsgymnas skal være et helhetlig toppidrettstilbud som ligger på et annet nivå, sier Langørgen.

Skuffet

Han hevder at avslaget er tynt begrunnet og legger ikke skjul på at han er skuffet.

– Jeg tenker mest på tilbudet for ungdom og idrett i Bergen. Med vårt tilbud kunne ungdommene ha blitt lenger i byen i stedet for å reise ut. Norges Toppidrettsgymnas skal leve fint uten at vi er i Bergen, men vi håper fortsatt å få det til, sier Langørgen.

Han forteller at det er Kunnskapsdepartementet som skal behandle klagen de skal sende.

LOKALENE: Vibeke Johannesen mener markedet ikke er mettet. Blir det et samarbeid, skal rommene fungere som klasserom på dagtid, og VIP-losjer på kampdager. Foto: Tor Høvik (arkiv)

– Har et stort ønske

Daglig leder i Sportsklubben Brann, Vibeke Johannesen, har ikke rukket å lese alle detaljer i avslaget ennå.

– Vi har et stort ønske om å få dette til. Det vil gi et bedre tilbud til våre utøvere. Men dette handler ikke bare om Brann, det er et samspill med andre toppidretter, understreker Johannesen.

– Hva tenker du om denne avgjørelsen?

– Markedet er ikke mettet selv om det er flere gode tilbud i Bergen. Økt konkurranse skader sjelden. Hvis Norges Toppidrettsgymnas etablerer seg i byen, vil det tilføre mye til Bergen, regionen og toppidretten, sier hun.

SYNES AVSLAGET ER GREIT: Roger Gjelsvik sier at utøverne blir for mye spredt, dersom det blir for mange skoler. Foto: Rune Sævig (arkiv)

– God avgjørelse

Roger Gjelsvik som arbeider som coach i Olympiatoppen, mener det er helt greit at Norges Toppidrettsgymnas har fått avslag.

– Jeg synes det er en god avgjørelse. Noe av poenget er å bringe de beste utøverne sammen. Blir det for mange skoler, blir utøverne for mye spredt, sier Gjelsvik.

Han hevder at tilbudet til Norges Toppidrettsgymnas likner veldig på Tertnes sitt.

– I tillegg har vi Metis, Åsane og Stend videregående, så vi har en veldig god dekning. Samtidig skal Norges Toppidrettsgymnas ha veldig stor ros for at de har brakt mange utøvere sammen på tvers av idretter, og for at de har god kvalitet i tilbudet, sier Gjelsvik.

Publisert