Lastebil som fraktet bagasje for MS «Roald Amundsen» ble stjålet i Chile

Hurtigruten vet ikke om norske deltakere på cruiset er rammet av bagasjetyveriet.

Publisert Publisert

MS «Roald Amundsen» ble døpt i Antarktis i starten av november. Foto: Foto: Shayne McGuire/Hurtigruten

Passasjerer som skulle delta på Hurtigrutens ekspedisjonscruise i Antarktis ble torsdag frastjålet bagasjen før hurtigruteskipet MS «Roald Amundsen» la fra kai i Puntas Arenas, sør i Chile.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Hanne Taalesen i Hurtigruten var det natt til torsdag at en bagasjelastebil på vei fra hotellet til flyplassen i Santiago, Chile, ble stjålet.

Lastebilen skulle frakte noe av bagasjen tilhørende de totalt 500 passasjerene som skulle på cruise til Antarktis med MS «Roald Amundsen».

Vet ikke om norske passasjerer er rammet

Taalesen opplyser at lastebilen seinere ble funnet, uten de rundt 200 koffertene og bagene som var om bord.

– Jeg vet ikke om noen av de cirka 20 norske passasjerene er frastjålet bagasje, sier Taalesen til BT.

Ifølge Hurtigruten tilhørte lastebilen et lokalt firma som Hurtigruten samarbeider med.

– Firmaet har over 70 års erfaring fra turistbransjen i Chile, og har ifølge dem aldri opplevd noe liknende, uttaler Taalesen.

Ingen gjester involvert

Margrethe Sætersdal fra Bergen har flere venner som deltar på cruiset.

– Jeg fikk melding av mine indiske venner om at bagasjen deres var stjålet etter at bagasjetransporten var blitt kapret av bevæpnede menn. Nå står de uten klær og utstyr, og måtte oppsøke butikker i siste liten for å få med seg nødvendig utstyr til cruiset, sier Sætersdal, som selv deltok på samme cruise for et år siden.

– Ingen gjester var involvert i hendelsen, og heldigvis ble heller ingen av de ansatte i det lokale firmaet skadet. Hurtigruten samarbeider med lokalt politi for å bistå i etterforskningen, skriver Taalesen i en e-post til BT.

Ekspedisjonscruise

«Roald Amundsen» er Hurtigrutens nyeste hybriddrevne ekspedisjonsskip og ble døpt i Antarktis tidligere i november.

Hendelsen skjedde rett i forkant av at det nydøpte skipet skulle ut på et 17 dagers cruise i de chilenske fjordene og videre til Antarktis og Falklandsøyene.

Cruiset starter i Santiago i Chile hvor passasjerene først overnatter på hotell og leverer fra seg bagasjen før de fraktes til flyplassen i Santiago og flyr til Puntas Arenas hvor «Roald Amundsen» ligger.

Ifølge Taalesen gikk cruiset som planlagt fra Chile.

Publisert