Koronadødsfall i Bergen: – Det blir nok ikke det siste dødsfallet knyttet til pandemien

Haukeland universitetssjukehus advarer om flere dødsfall.

Publisert Publisert

Akuttmottaket på Haukeland universitetssjukehus. Foto: Bård Bøe

Ifølge Haukeland universitetssjukehus døde pasienten mandag. Avdøde er en eldre person.

Administrerende direktør Eivind Hansen ved sykehuset sier at det er veldig trist at viruset har krevd sitt første dødsoffer på Haukeland.

– Våre tanker går til de pårørende. Dette preger også oss som jobber på sykehuset, slik det preger en hel befolkning, sier han.

Totalt er tolv personer innlagt på Haukeland med koronasmitte. To av dem får intensivbehandling. Begge er eldre, ifølge Helse Bergens nettside tirsdag.

– Med det sykdomsbildet vi har sett internasjonalt og fra andre sykehus i landet, var det dessverre forventet. Det vil nok heller ikke være det siste dødsfallet knyttet til pandemien, sier Hansen.

Administrerende direktør Eivind Hansen ved Haukeland sykehus omtaler dødsfallet som veldig trist. Foto: Rune Sævig

2371 bekreftet smittet

Dødsfallet er det første koronarelaterte dødsfallet i Vestland. Mandag ble det bekreftet to andre dødsfall ved Akershus universitetssykehus. Totalt har elleve koronasmittede mennesker mistet livet i Norge.

– Kapasiteten på store deler av sykehuset akkurat nå er god. Vi har utvidet kapasiteten vår for å ta imot covid-19-pasienter i henhold til vår overordnede pandemiplan, sier sykehusdirektøren.

Det er totalt 2371 personer som er bekreftet smittet i Norge. I Vestland fylke er det bekreftet 234 personer som er smittet av koronaviruset.

– Igjen er det viktig å understreke at befolkningen overholder karanteneregler og andre retningslinjer slik at vi kan hindre smitte og flate ut kurven av potensielle pasienter som vil trenge behandling på sykehus, sier Hansen.

Nye tiltak tirsdag

Tirsdag skal regjeringen fortelle hva som skjer med de restriktive tiltakene som ble innført 12. mars.

Det handler om stengingen av skoler, barnehager og universiteter. Stenging av treningssentre, frisører, svømmehaller og puber. Forbud mot idrettsarrangementer og kulturarrangementer.

Norske leger har bedt om strengere tiltak.

– I denne kritiske fasen mener vi bestemt at enda strengere tiltak er det som er nødvendig, for at vi i Norge skal klare tilsvarende smittebegrensning som i Sør-Korea og i Kina. Da kan epidemien forhåpentlig snarlig brenne ut, har flere leger skrevet i et innlegg i BT.

Publisert