Vil åpne kollektiv-feltene

Frykt for kork på grunn av stengningen av Vaskerelven har gjort at byrådet prøver å få midlertidig åpnet kollektivfeltet i Lars Hillesgate og Christiesgate.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 18 år gammel

KARI PEDERSEN

Det opplyser byrådsleder Monica Mæland til Bergens Tidende.

Men byrådet kan ikke alene bestemme at privatbilene igjen skal få to felt forbi Festplassen. Lars Hillesgate og Christiesgate er riksveier. Det er derfor Statens vegvesen som må godta omskiltingen. Pluss skiltmyndigheten, som er politiet.

— Jeg har i dag fått drøssevis av henvendelser fra folk som har stått i kø. Vi må kunne ta i bruk de to kollektivfeltene midlertidig. Her snakker vi om en måneds graving, sier Mæland.

Bilistene skal også gjøres oppmerksom på omkjøringsmuligheten som ligger i Nygårdstunnelen. I begge retninger gir tunnelen en mulighet til å unngå kryssing av sentrum.

Byrådslederen håper klarsignalet om å åpne kollektivfeltet skal komme i løpet av dagen.

Det var fra og med i går Vaskerelven ble stengt for gjennomkjøring, og første dag gikk bedre enn det Statens vegvesen hadde fryktet. Politiet opplyste klokken 17.45 i går at trafikkflyten i Bergen sentrum hadde vært normal gjennom rushtiden.

Det var køer i sentrum store deler av dagen, men da BT var ute i trafikken ved 15.30-tiden, fløt trafikken som vanlig. I Lars Hillesgate forbi Grieghallen og i Christies gate forbi Festplassen gikk det tregt.

En alternativ kjørerute er gjennom Kaigaten, som er åpen for vanlig trafikk mellom klokken 10 og 14.

Publisert: