Hele skolen evakuert: – Elever lekte seg med pepperspray

Etter at renoveringen av Fyllingsdalen videregående skole startet i fjor sommer, har elever og lærere blitt sendt ut flere ganger. Men onsdag var det elever selv som forårsaket evakuering.

Publisert Publisert

SENDT HJEM: Onsdag formiddag ble elever og lærere bedt om å forlate Fyllingsdalen videregående skole på grunn av dårlig luft. Det er ikke første gang. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Rundt klokken 10.00 onsdag ble alle elever og lærere bedt om å forlate Fyllingsdalen videregående skole.

– Det foregår bygningsarbeider, og i dag opplevde elever først i ett klasserom dårlig luft. Senere fortalte flere om ubehagelig, tørr luft flere steder. Rektor valgte derfor å sende elevene hjem, sier opplæringsdirektør Bjørn Lyngedal i Vestland fylkeskommune.

Pepperspray

Overingeniør i fylkeskommunen, Rune Hatlebrekke, bekrefter at det er krevende å pusse opp en skole som er i drift. Etter en befaring på skolen fant han årsaken til den tørre og ubehagelige luften.

– Det viste seg at det skyldes at elever har lekt seg med pepperspray.

– Men dårlig luft skal ha blitt registrert flere steder på skolen?

– Det var sentrert i en gang på skolen. Heldigvis var det ikke verre enn som så. Jeg er glad vi fant ut av det, sier Hatlebrekke i 12.30-tiden onsdag.

Brannvesenet fant heller ikke noe unormalt med sitt måleutstyr.

Operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt forteller at et funn på skolen indikerte årsaken til luftplagene.

– Det ble funnet en liten beholder som vi undersøker om den kan være pepperspray. Vi har ingen mistenkte ennå, sier Magnussen.

Politiet har opprettet undersøkelsessak.

Les også

Pepperspray mulig årsak til evakueringen av flyplassen i Hamburg

– Grådig dumt

Rektor Karen Kristine Rasmussen har følgende å si om årsaken til at hele skolen ble evakuert:

– Vi har skjønt at det er pepperspray det dreier seg om. Det er grådig dumt. Nå må vi undersøke saken nærmere.

– Vet dere hvem som har gjort dette?

– Jeg kan ikke si mer om dette nå, sier rektor.

Les også

Positiv kampanje mot negativ kontroll

Flere ganger

Elever fortalte til BT at de trodde det var farlig støv som hadde kommet inn i ventilasjonsanlegget da flere elever og lærere fikk problemer med tørr hals og hoste.

En elev melder at skolen er blitt evakuert flere ganger siden i sommer. En gang skal det ha skjedd på grunn av elektrisk brann på kjøkkenet og en gang grunnet gasslekkasje.

– Det er nok ikke snakk om evakuering, men verneombudet har valgt å stenge skolen eller deler av skolen enkelte ganger. Det pågår byggearbeid flere steder på skolen og det kan oppleves usikkert, sier opplæringsdirektør Lyngedal.

Byggfirmaet Nilsen og Andersen er hovedentreprenør for renoveringen av skolen.

– Jeg kjenner heller ikke til at elever er sendt ut flere ganger på grunn av byggearbeider. Utover det har jeg ingen kommentar, sier daglig leder John Erik Nilsen.

Undervisningen vil gå som normalt på skolen torsdag.

Publisert