Kioskansatt funnet bevisstløs etter å ha blitt utsatt for vold

Politiet har sikret seg videoovervåking fra området.

Publisert Publisert

VOLD: En mannlig ansatt ble fraktet bort i ambulanse etter å ha blitt utsatt for vold ved 7-Eleven på Engen i natt. Foto: Vegar Valde

Klokken 03.32 natt til mandag fikk politiet melding om at en mannlig ansatt ved 7-Eleven-kiosken på Engen var funnet bevisstløs på gulvet.

Ønsker tips

Hendelsesforløpet er uklart. Ingen er pågrepet så langt, men politiet er interessert i tips fra folk som har vært i sentrum og har sett noe som kan være av interesse for etterforskningen.

– Vi fikk melding fra AMK på Haukeland om hendelsen. Skadeomfanget er foreløpig uklart. Vi har heller ikke klarhet i om den skadede mannen er sendt til Haukeland eller legevakten, sier Rebnord.

Også tidligere har det vært ransepisoder ved kiosken på Engen.

Ingen vitner

Mannen skal ha vært bevisstløs da han ble funnet, men skal ha våknet da kunder kom til stedet.

– Vi har ikke noen vitner til det som har skjedd, men det er åpenbart at det her har vært et sammenstøt, sier operasjonslederen.

Etter det politiet forstår var det kun én ansatt i butikken på tidspunktet hendelsen fant sted.

Håper på video

– Butikken er nå stengt. Så snart vi får tak i eier vil vi forsøke å få ut bilder fra kiosken. Video kan forhåpentlig hjelpe oss med å få klarhet i hendelsesforløpet, sier Rebnord.

Politiet vil også avhøre den ansatte når vedkommende er i stand til det.

– Vi har foreløpig ikke fått noen oppdatering fra helsevesenet på saken, men vil få avklaringer ut på dagen, sier Rebnord.

Like før klokken 09 opplyser politiet at de har sikret seg overvåkingsbilder.

– En patrulje på stedet har hatt åstedsundersøkelse, inkludert sikring av videoovervåking fra området. Vi vet foreløpig ikke om videoen kan gi de svarene vi ønsker, sier operasjonsleder Tatjana Knappen.

Hun sier at de tar sikte på å få avhørt den kioskansatte i løpet av dagen.

– Svært alvorlig

Marit Sælid Johannessen er kommunikasjonsdirektør i Reitan Convenience Norway. De har blant annet 7-Eleven-kioskene, som drives av selvstendige kjøpmenn.

Johannessen skriver i en e-post til BT at de ser svært alvorlig på hendelsen natt til mandag.

– Vårt fokus nå er å ivareta den ansatte, skriver hun.

Ifølge Johannessen er det en nedgang i antall alvorlige hendelser i butikk de seinere årene.

Hun knytter det til økt bevissthet, god kameraovervåkning og «at vi generelt sett har færre kontanter i butikk nå enn før».

– Vi jobber kontinuerlig med opplæring og trening av både kjøpmenn, butikksjefer og ansatte i å forebygge og håndtere alvorlige hendelser, og vi har et godt apparat for å følge opp dersom en alvorlig hendelse skjer.

Publisert