Hoggorm forvillet seg inn på kjøpesenter

SANDSLI: Klokken 12.15 i dag fikk politiet i Fana melding om at det var oppdaget en hoggorm som hadde forvillet seg inn i butikklokalene til Baker Brun.

Publisert Publisert
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

– Hoggormen hadde kommet seg så vidt innenfor døren til kafeen da den ble oppdaget av kunder på bakeriet, sier Tor Henning Kristoffersen i forretningen Tors Zoo på Fanatorget.

Krister Køhne fra firmaet Cytox befant seg tilfeldigvis på en rutineinspeksjon hos Baker Brun da kundene oppdaget hoggormen.

– Sammen med en renholdsbetjent fikk vi hoggormen opp i en bøtte med såpe. Såpen gjorde at ormen ikke klarte å komme seg ut av bøtten. Hoggormen oppførte seg veldig pent, og det var egentlig ganske udramatisk, forteller Køhne.

Bøtten med hoggormen ble tatt med inn til Tor Henning Kristoffersen hos Tors Zoo. Der ble den lagt over i et transporbur for fugler.

– Ut fra fargen på tegningene tror jeg dette er en ung hoggorm-dame. Hun er cirka 35 centimeter lang, sier Tor Henning Kristoffersen.

Køhne tok med seg hoggormen til "Reptil-Remi" på Akvariet i Bergen. Han slo fast at det var en ung hoggorm. Voksne eksemplar kan bli opptil 70-80 centimeter lange.

– Jeg har ingen formening om hvordan ormen har kommet seg til butikklokalene. Det er et godt stykke å krype fra skogen frem til der den ble funnet, sier Krister Køhne i Cytox til Fanaposten.

Foto: Tor Henning Kristoffersen Tors Zoo

Publisert