Politiet sjekker Rådalen-syn

Politiet vil sjekke opplysninger fra en synsk kvinne om at Dung ble gjemt på bossanlegget i Rådalen.

Publisert Publisert
  • Gordon Andersen
  • Trond Nygard-sture
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

— Vi tar imot tips fra synske dersom opplysningene er av en slik karakter at vi mener de bør sjekkes ut. Da er vi forpliktet til å følge dette opp, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Tar alle tips alvorlig

Han mener bruken av synske personer i Dung-saken ikke viser et desperat politi på villspor, men politifolk som tar alle tips på alvor og som ikke vil la noe stå uprøvd.

Verken politiet eller den synske kvinnen fra Vestlandet vil si stort om det forestående søket i Rådalen, men kvinnen forteller at hun fikk et syn om hvor Dungs lik forsvant.

Mener liket er i Rådalen

— Jeg så et garasjeanlegg og en blå bygning på baksiden. Dette viste seg å være i Rådalen. Jeg har gitt politiet en tegning av det området av anlegget de bør konsentrere seg om, sier hun.

— Hvor sikker er du på at dette er riktig?

— Jeg dro ditt senere med moren til Dung. Da fikk jeg en sterk reaksjon og kastet opp. Jeg er sikker på at det er riktig.

Kvinnen skal også ha skrevet til politiet om hvordan selve drapshandlingen foregikk. Men det ønsker hun ikke å si noe om.

Kvinnen presiserer at hun aldri tar kontakt med mennesker om sine syn, og kun snakker om det med folk som tar kontakt med henne.

— Dette er en ganske tøff evne å ha. Man skal ikke leke med slike ting, sier hun.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Bruker synske i Dung-jakten

  2. - Liten nytte av synske

SJEKKER RÅDALEN IGJEN: - Vi tar imot tips fra synske dersom opplysningene er av en slik karakter at vi mener de bør sjekkes ut, sier politiinspektør Tore Salvesen. ARKIVFOTO: SILJE KATRINE ROBINSON