Hjemsøkt av halloween

I år kjører vi full pakke til halloween. Det blir dyrt. Og det er mulig jeg ikke kan vise meg for andre enn ungene.

HALLOWEEN: Bare for ungene, sa du? Nei, de har ønsker også for hva jeg skal stille som. I år blir det blodig sykepleier, trolig hele helgen. Rødmalingen er ganske vanskelig å få bort....
  • Torunn Aarøy
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det var fredag ettermiddag. Lekebutikken var smekk full. Jeg ville bare hjem, men ungene hadde fått ferten av halloween. Niåringen min så på meg med det blikket. Bedårende øye, hodet på skakke.

— Vet du hva jeg elsker mest av alt, mamma?

Jeg prøvde å se uberørt ut.

— Jul og Halloween, mamma. Det er den beste tiden på året.

For 15 år siden var halloween eksotisk. Bare ett og annet hus i Bergen lyste opp med gresskar og slikt tull. Jeg husker at vi laget reportasjer om noen av disse spesielle familiene.

Nå er jeg innhentet. Det var min egen feil. I et svakt øyeblikk der inne i lekebutikken begynte jeg å si ja. Først til en plastskål til 250 kroner med en skjeletthånd som stakk opp og laget irriterende lyder hele veien hjem på bussen. Det vil koste en liten formue å fylle denne med snop.

Men det stoppet ikke der. Vi trengte mer der inne i lekebutikken. Plutselig eide vi 50 edderkopper og to pakker spindelvev også.

Les også: Barn kan falle utenfor under halloween

Siden har det ballet på seg. Nå ruller gresskaret fortere og fortere. Jeg har lovet fest for ungene i gaten (og der bor det mange). Jeg har mast på en nabo om å få låne et skjelett. Jeg har kjøpt halloweenblod av beste type. Den typen som knapt kan vaskes bort.

Og verst av alt: Etter ønske fra min datter har jeg kjøpt meg sykepleieruniform. For hun har et stort ønske: At jeg stiller som blodig sykepleier.

Behovet for en stor sprøyte sendte meg også innom apoteket her om dagen. Jeg følte behov for å presisere hva jeg skulle bruke den til. Den var i det minste veldig billig.

BLODIG SYKEPLEIER: BTs Torunn Aarøy har gitt etter for presset og funnet seg et passende antrekk til halloween.

Når festen braker løs, har vi nok effektivt dratt fra gjennomsnittsnordmannens pengebruk på halloween. Organisasjonen Virke sier at hver nordmann bruker 50 kroner på halloween-effekter. Særlig. For her begynner handlelisten å bli så lang at det spøker for årets julegaver. Virke sier også at det blir langt vanskeligere, særlig for barnefamilier, å ikke forholde seg til halloween. For et understatement. Du blir hjemsøkt av halloween. Du har ikke noe valg. Nå har niåringen fått Rødhette-kostyme. Seksåringen har allerede to antrekk å velge mellom.

Og ennå har jeg ikke handlet inn snop i store mengder. Eller laget pølsefingre og grønn pasta. Og hvordan skal jeg klare å skjære ut dette gresskaret uten at det ender med gråt og voldsomme beskyldninger om mitt manglende kunstneriske talent?

Det er nesten så jeg gleder meg til å begynne på julehandelen. Men først skal jeg male blod på sykepleieruniformen. Noen andre får ta runden med knask eller knep rundt i gaten. Der går grensen for hvordan jeg viser meg.

Jeg blir hjemme. Der skal jeg være en overarbeidet, blodig sykepleier med behov for lønnsøkning. Faren er at jeg blir mer matt enn skummel.

Greit å feire halloween? Si din mening i kommentarfeltet!

Publisert
  1. Halloween
  2. Bergen
  3. Barnehage

Les mer om dette temaet

  1. Halloween koster nordmenn 270 millioner kroner

BT anbefaler

Da de skulle selge, oppdaget de at boligen aldri var godkjent. Nå kan de verken selge eller leie ut.

Da Pål Nilsen (32) og samboer Birgitte Skår (31) skulle flytte inn i ny leilighet i 2019, fikk de beskjed om at den…

LES SAKEN